De serie 'The Three-Body Problem' wordt binnenkort verfilmd - Actueel Cinema

   - 
De serie 'The Three-Body Problem' wordt binnenkort verfilmd

Liu Cixins sciencefictionbestseller The Three-Body Problem krijgt een nieuwe verfilming. Zhang Yimou, China's meest gerespecteerde levende filmmaker, gaat deze Chinese speelfilm gebaseerd op de roman regisseren, aldus het Shanghai International Film Festival.

In Shanghai zei Wang Changtian, voorzitter van de toonaangevende lokale studio Beijing Enlight Media, dat zijn bedrijf zich in een vroeg stadium van de ontwikkeling van het project bevond, meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua. Three-Body Universe Cultural Development Co, een dochteronderneming van Yoozoo Pictures en houder van het auteursrecht op het boek en aanverwante media, bevestigde ook dat het project in ontwikkeling was.

Het nieuws over de betrokkenheid van Zhang bij een Chinese bewerking van de sci-fi saga deed de Chinese sociale media opleven. The Three-Body Problem, het eerste boek in Cixin's Remembrance of Earth's Past trilogie, heeft sinds de publicatie in 2014 verschillende adaptaties in verschillende media voortgebracht, met wisselend succes. 

In het Westen is de bekendste verfilming natuurlijk de grote Netflix-versie, omgedoopt tot "3 Body Problem" en geregisseerd door Alexander Woo en David Benioff en D.B. Weiss, die verantwoordelijk zijn voor de serie "Game of Thrones". De Amerikaanse versie werd beschouwd als een wereldwijd succes en Netflix verlengde het voor een tweede en derde seizoen dat de visie van de showrunners op het complete verhaal van de boeken zal voltooien. Maar in China waren de reacties op Netflix' versie zeer gemengd, met critici die het gebrek aan Chinese acteurs en de vrijheden die zijn genomen met het verhaal van Liu Cixin bekritiseerden. Maar hoewel Netflix gecensureerd is en piraterij de enige manier is om toegang te krijgen tot de serie, hebben veel mensen er echt van genoten. Ze deelden hun commentaar op sociale netwerken en prezen de trouw aan de geest van de romans.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Proces tegen acteur Alec Baldwin geopend - Actueel
Actueel

Proces tegen acteur Alec Baldwin geopend

Voor de rechtbank van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico is dinsdag het proces begonnen tegen acteur Alec Baldwin. Hij wordt beschuldigd van onvrijwillige doodslag op de set van de film "Rust" in oktober 2021. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: