Producenten van James Bond krijgen ere-Oscar - Actueel Cinema

   - 
Producenten van James Bond krijgen ere-Oscar

De producenten van de films van James Bond zullen tijdens een ceremonie in november een ere-Oscar in ontvangst mogen nemen, zo maakte de Academy of Motion Picture Arts and Sciences woensdagavond bekend.

Het gaat om de halfbroer en -zus Michael G. Wilson en Barbara Broccoli, die sinds 'Golden Eye' (1995) verantwoordelijk zijn voor de Bond-saga. Ze namen die taak over van hun vader Albert Broccoli.

De erkenning komt er op een moment dat er nog altijd geen opvolger is gevonden voor Daniel Craig, die de jongste jaren het personage van 007 een gezicht gaf.

De prijsuitreiking vindt plaats op 17 november in Los Angeles, tijdens de zogenaamde 'Governors Awards', een ceremonie van de Oscar-academie die al verschillende jaren een aantal veteranen uit de sector in de bloemetjes zet. Deze mensen kregen het felbegeerde beeldje nog niet.

Een andere genomineerde dit jaar is Richard Curtis, scriptschrijver van de Britse films 'Notting Hill', 'Four Weddings and a Funeral' en 'Bridget Jones's Diary'.

Ook de 91-jarige muzikant Quincy Jones krijgt een ere-Oscar. Hij was zeven keer genomineerd voor een Oscar, onder meer voor zijn bijdrage aan de film 'The Color Purple', maar kreeg het beeldje nooit.

Tot slot ook een ere-Oscar voor castingdirecteur Juliet Taylor, die aan meer dan honderd films meewerkte waaronder 'Taxi Driver' en 'Schindlers List'.

(Belga / VDH)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Komt er nog een Minions spin-off? - Actueel
Actueel

Komt er nog een Minions spin-off?

Nadat "Despicable Me 4? de 4 juli vakantie in de VS en een start van $230 miljoen aan de wereldwijde box office domineerde, hebben Universal en Illumination aangekondigd dat "Minions 3? het volgende hoofdstuk in de populaire animatiefranchise zal zijn. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: