Dakota Johnson heeft haar plaats in het Marvel-universum niet gevonden - Actueel Cinema

   - 
Dakota Johnson heeft haar plaats in het Marvel-universum niet gevonden

Dakota Johnson heeft misschien niet dezelfde anticipatiekracht als haar heldin in Madam Web, maar superheldenfilms zullen niet langer deel uitmaken van haar toekomst.

In een nieuw interview met Bustle zei de actrice dat het werken aan de superheldenfilm "een ervaring" was, hoewel ze niet van plan is om het te herhalen. "Ik heb nog nooit zoiets gedaan," legt Dakota Johnson uit. "Ik zal waarschijnlijk nooit meer zoiets doen omdat ik niet in dit universum thuishoor. En dat weet ik nu. Maar soms teken je ergens voor in deze industrie, en het is één ding, en terwijl je het doet, wordt het iets heel anders, en dan heb je zoiets van 'Wacht, wat?".

Madame Web' werd uitgebracht op Valentijnsdag en speelt zich af in het Spider-Man universum van Sony. De 34-jarige Dakota Johnson speelt de rol van Cassandra Webb, een ambulancechauffeur die paranormale krachten ontwikkelt en een onwillige heldin wordt. De film faalde aan de kassa en werd afgewezen door critici, terwijl hij op grote schaal werd geparodieerd op het web.

Dakota Johnson zei dat ze "niet verbaasd was dat het zo gelopen is" en voegde eraan toe dat "het natuurlijk niet leuk is om gelyncht te worden, maar ik kan het wel begrijpen".

Dakota Johnson zegt dat een deel van het probleem is dat Hollywood filmmakers niet vertrouwt om hun visie te realiseren. "Het is zo moeilijk om films gemaakt te krijgen," zegt ze. "En in deze grote films die worden gemaakt - en het begint zelfs te gebeuren met de kleintjes, wat me echt bang maakt - worden de beslissingen genomen door een commissie, en kunst doet het niet goed als het door een commissie wordt gemaakt. Films worden gemaakt door een filmmaker en een team van kunstenaars om hem heen. Je kunt geen kunst maken op basis van cijfers en algoritmes. Ze bekritiseerde ook studiomanagers omdat ze het publiek niet vertrouwen. "Ik heb al heel lang het gevoel dat het publiek extreem intelligent is en dat de leidinggevenden zijn gaan geloven dat dat niet zo is," zei mevrouw Johnson. "Het publiek zal altijd in staat zijn om onzin te ontdekken. Zelfs als we films met AI gaan maken, zullen mensen ze niet willen zien."

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Madame Web

Madame Web

Actie, Fantasy  Regie: SJ Clarkson Met: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Celeste O'Connor,... "Ondertussen, in een ander universum..." Madame Web wijkt af van het gebruikelijke genre en vertelt het originele verhaal van één van Marvel's meest raadselachtige heldinnen. In deze spannende thriller speelt Dakota Johnson de rol van Cassandra Webb, een verpleegster uit Manhattan die mogelijk... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: