Vrouwelijke regisseurs en hun recente box-office successen in de kijker in de Pickx VOD-catalogus - Actueel Cinema

   - 
Vrouwelijke regisseurs en hun recente box-office successen in de kijker in de Pickx VOD-catalogus

Nu vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het is een dag waarop we stilstaan bij de voortdurende strijd voor gendergelijkheid en de empowerment van vrouwen in alle aspecten van het leven.

Ook in de filmwereld krijgen vrouwelijke acteurs, ontwerpers, schrijvers en regisseurs nog steeds niet de erkenning die ze verdienen. Want vrouwen brengen diversiteit en diepgang in het filmische landschap. Hun films bieden vaak nieuwe inzichten in kwesties als gendergelijkheid, sociale rechtvaardigheid, en de menselijke ervaring in het algemeen. Ze doorbreken stereotypen en dagen conventionele denkbeelden uit.

Omwille van het nog steeds grote tekort aan erkenning voor vrouwen, plaatsen we in de Pickx VOD-catalogus vrouwelijke regisseurs en hun recente box-office successen in de kijker:

Past Lives van Celine Song

Dit baanbrekende debuut van de Koreaans-Canadese regisseur Celine Song verraste het publiek bij de release. "Past Lives" vertelt het aangrijpende verhaal van Na Young (gespeeld door Greta Lee) en Hae Sung (gespeeld door Teo Yoo), die samen opgroeien in Zuid-Korea maar elkaar uit het oog verliezen wanneer Na Young migreert naar Canada, New York en China. 

"Past Lives" is een film die teder en wijs is, bitterzoet en complex, doordrenkt met pure romantiek en herkenbaar voor iedereen met een migratieachtergrond. Het scenario van Celine Song is deels gebaseerd op haar eigen ervaringen.

De film heeft wereldwijd indruk gemaakt op critici en kijkers. "Past Lives" werd genomineerd voor vijf Golden Globes en maakt nu kans op twee Oscars, waaronder die voor beste film en beste originele scenario.

Vanaf 6 maart is "Past Lives" beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus. Mis deze kans niet om dit ontroerende en meeslepende verhaal te ervaren.

Anatomie d’Une Chute van Justine Triet

Ontdek nu "Anatomie d'une chute" van regisseur Justine Triet in de Pickx VOD-catalogus, een meesterwerk dat de grenzen van het thrillergenre verkent.

Duik in het leven van Sandra Voyter, een gerenommeerde schrijfster, en haar gezin, waar een tragedie hun afgelegen bergdorp bij Grenoble op zijn grondvesten doet schudden. Wanneer vader Samuel Maleski onder verdachte omstandigheden sterft, begint een indringend onderzoek dat het leven van Sandra op zijn kop zet.

"Anatomie d'une chute" heeft al menig cinefiel en critici over de hele wereld weten te bekoren en heeft een indrukwekkende reeks prijzen gewonnen op prestigieuze Europese filmfestivals, waaronder Cannes en de European Film Awards. Nu maakt de film kans op maar liefst vijf Oscars, waaronder die voor beste film, beste scenario, beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol.

Mis "Anatomie d'une chute" niet, nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Barbie van Greta Gerwig

Zet je schrap voor een ware bioscoopfenomeen met "Barbie" van Greta Gerwig, de meest winstgevende film van het jaar met een ongelooflijke wereldwijde box office van maar liefst 1,446 miljard dollar. In deze betoverende film vertolken Margot Robbie en Ryan Gosling de iconische rollen van Barbie en Ken, die zich bevinden in de schijnbaar perfecte en kleurrijke wereld van Barbie Land. 

Bij de Golden Globes werd de film bekroond met de prestigieuze prijs voor Cinematic and Box Office Achievement, een nieuwe categorie die dit jaar in het leven werd geroepen. Hoewel "Barbie" op andere grote awardshows niet altijd in de prijzen viel, heeft het nog steeds acht nominaties weten te bemachtigen voor de Oscars, waaronder die voor beste film, beste mannelijke en vrouwelijke bijrol, beste originele scenario en beste muziek.

Mis de kans niet om dit sensationele spektakel te ervaren. "Barbie" is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

 
Wat is Pickx?
Pickx, het tv-platform van Proximus.

 Meningen


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: