Een heleboel nieuwe filmparels op Pickx in maart - Actueel Cinema

   - 
Een heleboel nieuwe filmparels op Pickx in maart

Maart belooft een fan-tas-ti-sche filmmaand te worden op Pickx! Er verschijnen een heleboel prachtige films in de Pickx-catalogus. Er is voor ieder wat wils!

We hebben een selectie gemaakt van de nieuwe films op Pickx die jij in geen geval mag missen. 

Vele Hemels boven de Zevende


Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus.

Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid.

In Vele Hemels vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.

Griet Op de Beeck is één van de meest gelezen auteurs in de Lage Landen. "Vele hemels boven de zevende" is haar debuutroman en wordt nu eindelijk verfilmd door Jan Matthys.

Vanaf 2 maart in de catalogus van pickx+

Ladybug & Cat Noir

Voor de onhandige Marinette is de middelbare school in Parijs echt geen pretje. Wanneer duistere magie de stad bedreigt, verandert ze tot haar grote verbazing in superheld Ladybug. Terwijl ze haar nieuwe krachten ontdekt, zaaien de schurk Havikmot en zijn kompanen een spoor van vernieling. Om de stad te redden, moet Marinette de krachten bundelen met de charmante Cat Noir. Maar ze weet niet dat achter het masker Adrien schuilgaat, de verlegen klasgenoot waar ze een oogje op heeft... Het lot van de wereld ligt in hun handen. Zijn ze samen sterk genoeg om Havikmot te verslaan?

Vanaf 7 maart op Pickx in de catalogus van Pickx Mix

Le Huitième Jour 

De drukke zakenman Harry, met een bolstaande agenda vol locaties waarop waar hij lezingen moet geven over hoe je uitstraling je zakelijke successen kan bepalen, komt Georges tegen, een levenslustige man die lijdt aan het Down-syndroom. Geen moment was slechter geweest voor de in relatieproblemen verkerende Harry. Georges beschouwt hem als zijn grootste vriend, en vanaf dat moment kan Harry niet meer van dit blok aan zijn been afkomen.

Vanaf 9 maart op Pickx

Beau is Afraid

Na de plotselinge dood van zijn moeder moet de zachtaardige maar paranoïde Beau zijn grootste angsten onder ogen komen wanneer hij aan een epische, Kafkaëske tocht begint om de begrafenis bij te kunnen wonen.

Naast Oscarwinnaar Joaquin Phoenix ('Joker', 'C'mon C'mon') vertolken ook Amy Ryan, Michael Gandolfini en Parker Posey rollen in deze surreële en gedurfde film van regisseur Ari Aster ('Hereditary', 'Midsommar').

Vanaf 14 maart op Pickx

Jackie

In JACKIE kruipt Oscarwinnares Nathalie Portman in de huid van Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om haar kinderen te troosten en een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

JACKIE werd lovend ontvangen op het filmfestival van Toronto waar hij de Platform Prize won. Op het prestigieuze filmfestival van Venetië werd hij bekroond met de prijs voor beste scenario.

Vanaf 27 maart op Pickx

Mafia Mamma

Kristin (Toni Collette) heeft het niet makkelijk. Haar enige zoon verlaat het ouderlijke nest, niemand neemt haar serieus op het werk en haar man gaat vreemd. Dan sterft haar grootvader in Italië. Een uitgelezen kans om te ontsnappen aan deze deprimerende situatie: ze pakt haar koffers en vliegt la dolce vita tegemoet.

Wanneer de begrafenis eindigt in een bloedig vuurgevecht, komt de onsmakelijke waarheid boven: haar grootvader was een beruchte maffiabaas en iedereen verwacht dat Kristin het imperium overneemt. Bijgestaan door zijn vertrouwde rechterhand (Monica Bellucci), overtreft ze op hilarische wijze alle verwachtingen, inclusief die van haarzelf.

Vanaf 28 maart op Pickx

 

 
Wat is Pickx?
Pickx, het tv-platform van Proximus.

 Meningen


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: