'Small Things Like These' van Tim Mielants valt in de prijzen op Berlinale. Zilveren Beer voor Beste Ondersteunende Rol voor actrice Emily Watson - Actueel Cinema

   - 
'Small Things Like These' van Tim Mielants valt in de prijzen op Berlinale. Zilveren Beer voor Beste Ondersteunende Rol voor actrice Emily Watson

De Britse actrice Emily Watson wint voor haar acteerprestatie in Tim Mielants' film Small Things Like These de Zilveren Beer voor Beste Ondersteunende rol. Dit werd zonet op de slotceremonie van het Filmfestival van Berlijn aangekondigd. Op donderdag 15 februari kende de film zijn wereldpremière op de Berlinale. De internationaal gerenommeerde actrice Emily Watson mag nu voor haar rol als Moeder Overste aan de zijde van Cillian Murphy een Zilveren Beer mee naar huis nemen. Small Things Like These verenigt regisseur Tim Mielants (Wil, De Patrick, The Responder) met acteur Murphy, die beiden voordien ook samenwerkte aan het derde seizoen van Peaky Blinders.

Emily Watson is gekend van haar rollen in Lars Von Triers Breaking The Waves, Hilary and Jackie, Angela's Ashes, Red Dragon, het derde deel van Thomas Harris 'Hannibal Lecter-serie; het futuristische Equilibrium; en in Paul Thomas Anderson's Punch-Drunk Love, waarin ze tegenover Adam Sandler speelde. Later speelde ze ook mee in War Horse, Kingsman:The Golden Circle en werd ze genomineerd met een Primetime Emmy Award en een Golden Globe Award voor haar rol in de HBO – miniserie Tsjernobyl.

De film is gebaseerd op het boek van de bekroonde Ierse schrijfster Claire Keegan (die ook ‘Foster’ schreef, verfilmd tot de succesvolle Ierstalige film The Quiet Girl/An Cailín Ciúin). Small Things Like These werd voor het witte doek in een filmscenario gegoten door de gevierde Ierse schrijver Enda Walsh, die al jarenlang samenwerkte met Cillian Murphy. 

Small Things Like These speelt zich af in 1985, in een klein stadje op het platteland van Ierland tijdens Kerstmis en volgt kolenarbeider, echtgenoot en vader Bill Furlong wiens dagelijkse routine verstoord wordt door de ontdekking van een verborgen geheim.
 
De film belicht het schokkende schandaal van de Magdalena wasserijen, die in Ierland een publiek geheim waren. Van de jaren 1820 tot 1996 hielden de nonnen van de katholieke kerk jonge vrouwen gevangen en dwongen hen tot een leven van gedwongen dienstbaarheid.

Regisseur Tim Mielants : "Na het zien van Breaking The Waves was het een grote droom om ooit met Emily Watson te werken ... en uiteindelijk met haar mogen werken, was ook een droom."
 
De film werd geproduceerd door Murphy en Alan Moloney via hun bedrijf Big Things Films samen met Catherine Magee. Matt Damon en Drew Vinton zijn de producenten voor Artists Equity en FilmNation Entertainment verzorgt de internationale verkoop. Aanvullende financiering kwam van Screen Ireland/Fís Éireann en de film werd in België gecoproduceerd door Wilder Content.
 
Wilder Content is het jonge productiehuis van Tim Mielants en Bert Van Dael. Ze maakten eerder al de reeks Exen en nu dus ook hun eerste internationale langspeelfilm Small Things Like These. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: