'The Zone of Interest' wint 3 BAFTA's - Actueel Cinema

   - 
'The Zone of Interest' wint 3 BAFTA's

Gisterenavond zijn in London de BAFTA's (British Academy Film Awards) uitgereikt. 'The Zone of Interest' van Jonathan Glazer verzilverde 3 van zijn nominaties en nam het op tegen films als 'Oppenheimer', 'Poor things' en 'Anatomy of a Fall'.  De BAFTA voor Beste Geluid, voor Beste niet-Engelstalige Film en voor Beste Britse Film gingen naar deze indrukwekkende film die door de pers alom geprezen wordt. Ook de bioscoopbezoekers waarderen 'The Zone of Interest' van Jonathan Glazer en in amper 3 weken tijd gingen bijna 200.000 mensen in de Benelux deze unieke film op het grote scherm zien. 

BAFTA Beste Britse Film
BAFTA Beste niet-Engelstalige Film
BAFTA Beste Geluid

'The Zone of Interest' is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer ('Under the Skin') toont de banaliteit van het kwaad. 'Een genadeloos meesterwerk' (vijf sterren - BBC).

Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, 'Anatomy of a Fall') voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen.

Glazer baseerde zich losjes op het gelijknamige boek van Martin Amis. 'The Zone of Interest' werd onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes. De film heeft 5 Oscar nominaties en het is wachten tot 10 maart op de Oscar uitreiking. 

'The Zone of Interest' van Jonathan Glazer, verdeeld door filmdistributeur Cinéart, is momenteel te zien in alle Belgische bioscopen. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: