Magritte filmprijzen - Recordaantal nominaties voor 'Augure' van Baloji - Actueel Cinema

   - 
Magritte filmprijzen - Recordaantal nominaties voor 'Augure' van Baloji

De langspeelfilm 'Augure' van Baloji heeft dertien nominaties in de wacht gesleept voor de Magritte du Cinéma, een record. De Franstalige filmprijzen worden op 9 maart in Brussel uitgereikt.

Augure vertelt het verhaal van Koffi, een man die door zijn moeder in de Democratische Republiek Congo werd verstoten omdat hij tekenen vertoonde van een magiër of "zabolo" in het Swahili. Hij keert jaren later naar Congo terug om zijn zwangere vriendin voor te stellen aan zijn familie, maar dat bezoek verloopt niet zoals verhoopt.

De fim kreeg dertien nominaties, waaronder die voor Beste Film, Beste Debuutfilm, Beste Regisseur, Beste Scenario, Beste Acteur (Marc Zinga), Beste Actrice in een Bijrol (Lucie Debay) en Beste Filmmuziek (Baloji). Augure viel eerder al in de prijzen op het Filmfestival van Cannes en was ook de Belgische inzending voor de Oscars, maar haalde de shortlist niet.

Ook de film 'Dalva' van de Franse Emmanuelle Nicot behoort tot de favorieten, met negen nominaties waaronder die voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Scenario. Zelda Samson is genomineerd voor Beste Jong Vrouwelijk Talent.

Andere genomineerden voor Beste Film zijn 'Le paradis' van Zeno Graton, 'Le syndrome des amours passées' van Ann Sirot en Raphaël Balboni - de grote Magritte- winnaars twee jaar geleden - en 'Temps mort' van Eve Duchemin.

De genomineerden voor Beste Vlaamse Film zijn 'Het Smelt' van Veerle Baetens, 'Holly' van Fien Troch, 'Luka' van Jessica Woodworth en 'Wil' van Tim Mielants.

(Belga / GAD)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Blue & Co: wat als je denkbeeldige vriend echt was? - Actueel
Actueel

Blue & Co: wat als je denkbeeldige vriend echt was?

Deze week gooit Ryan Reynolds het over een andere boeg en schiet onze meest intieme jeugdhelden te hulp: onze fantastievriendjes! Je weet wel, die vreemde personages uit onze verbeelding. Soms vertrouwelingen, vaak metgezellen op bijzondere avonturen, we hebben allemaal wel zo'n speciale vriend... Verder lezen...
Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin - Actueel
Actueel

Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin

Het lijkt erop dat we Ryan Gosling niet snel in duistere rollen zullen zien. Gesterkt door het succes van Barbie en de promotie van zijn nieuwe actiekomedie The Fall Guy, heeft Ryan Gosling in een nieuw interview gezegd dat hij van plan is om plezier te blijven maken en tegelijkertijd rollen die te... Verder lezen...
Augure

Augure

  Regie: Baloji Met: Marc Zinga, Lucie Debay, Yves-Marina Gnahoua,... Vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd, zien hun paden elkaar kruisen in een magisch-realistisch Congo. Alleen door wederzijdse hulp en verzoening kunnen ze ontsnappen aan de vloek die op hen rust.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: