Jonathan Majors' carrière opgeschort na veroordeling voor huiselijk geweld - Actueel Cinema

   - 
Jonathan Majors' carrière opgeschort na veroordeling voor huiselijk geweld

Acteur Jonathan Majors zal niet langer de rol van basketballer Dennis Rodman spelen, zo hebben verschillende bronnen aan CNN verteld.

Meer dan een jaar geleden werd Jonathan Majors gecast als Rodman in een film over het beruchte uitstapje van de basketballer naar Las Vegas tijdens de NBA Finals van 1998.

Vorige maand bevond een jury Majors schuldig aan het aanvallen en lastigvallen van zijn ex-vriendin, Grace Jabbari, tijdens een huiselijk geschil. Majors - die volhoudt onschuldig te zijn - werd veroordeeld voor één aanklacht voor roekeloze mishandeling in de derde graad en één niet-strafrechtelijke aanklacht voor intimidatie als overtreding. Hij werd vrijgesproken van een andere aanklacht wegens geweldpleging en een aanklacht wegens zware intimidatie.

Lionsgate - de studio waar de Rodman-film in 2021 terechtkwam - gaf het project terug aan de producenten om hen in staat te stellen een nieuwe partner te vinden om de film te produceren. Lionsgate weigerde commentaar te geven. Het agentschap WME, dat nog steeds de heer Majors tot zijn klanten rekent, weigerde ook commentaar te geven.

Onmiddellijk na zijn rechtszaak vorige maand werd Majors ontslagen door Marvel, dat hem had ingehuurd om mee te spelen in de volgende twee Avengers-films, wat zijn status als Hollywoodster waarschijnlijk zou hebben verstevigd. Hij was vorig jaar al te zien in "Ant-Man and the Wasp: Quantumania", evenals in de Disney+ serie "Loki", in de rol van het personage dat hij ook zou spelen in "Avengers". 

Een paar weken voor zijn arrestatie in maart was de heer Majors ook gekozen om de hoofdrol te spelen in een Amazon-film, "Da Understudy", van regisseur Spike Lee.

De acteur zorgde voor een verrassing tijdens de première van "Magazine Dreams" op het Sundance Film Festival 2023. De veelgeprezen film, waarin hij een bodybuilder speelt, zou Majors waarschijnlijk in de running hebben gebracht voor de Oscars. De film zou in december in de bioscopen worden gedistribueerd door Disney's bedrijf Searchlight, maar in oktober, voorafgaand aan de rechtszaak, trok Disney de film terug uit zijn releaseschema. Er is geen nieuwe releasedatum vastgesteld en Disney heeft niet gereageerd op CNN's verzoek om commentaar.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Ant-Man and The Wasp: Quantumania

Ant-Man and The Wasp: Quantumania

Fantasy, Avontuur  Regie: Peyton Reed Met: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas Nadat Scott Lang samen met de Avengers de wereld heeft gered van Thanos, besluit hij zijn persoonlijke verhaal uit te doeken te doen in een boek dat hem ongekende roem brengt. De faam drijft hem echter steeds verder weg van zijn dochter Cassie en de rest van zijn gezin. Maar dan gebeurt er een... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: