Britse acteur Joss Ackland overleden op 95-jarige leeftijd - Actueel Cinema

   - 
Britse acteur Joss Ackland overleden op 95-jarige leeftijd

De Britse acteur Joss Ackland is overleden, zo maakte zijn familie zondag bekend. De man werd 95 jaar en stierf rustig in zijn woonst, omringd door zijn naasten.

Ackland is misschien geen bekende naam bij het grote publiek, maar wel een bekend gezicht met een kenmerkende stem. De man acteerde maar liefst zeventig jaar, en speelde in 130 films en tv-producties, waaronder Lethal Weapon 2, The Hunt for Red October en K-19, of de serie The Avengers en Tinker Tailor Soldier Spy. Ook in de videoclip van de Pet Shop Boys 'Always on my mind' was hij een opvallend personage, een rol waarvan hij later zei spijt te hebben. Daarnaast was Ackland ook actief in het theater.

Het persoonlijke leven van Ackland was dan weer getekend door drama: zijn woning brandde in 1963 af waarbij zijn zwangere echtgenote haar rug brak. Bijna twintig jaar later stierf zijn zoon Paul aan een overdosis herïne.

Ackland laat zeven kinderen na, 34 kleinkinderen en 30 achterkleinkinderen.

(Belga / VDH)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Zie ginds... de 5 beste sinterklaasfilms! - Actueel
Actueel

Zie ginds... de 5 beste sinterklaasfilms!

Zin om samen met de kinderen vol spanning af te tellen naar het moment dat ze hun schoentje mogen zetten voor de komst van Sinterklaas? Allemaal samen een leuke Sinterklaasfilm kijken is dé ideale manier. Verder lezen...
Neem de look van de The Dude over! - Actueel
Actueel

Neem de look van de The Dude over!

De bruine badjas, T-shirt en zonnebril van Jeff Bridges uit The Big Lebowski behoren tot de items die geveild worden ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de film. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: