Belgische 'Swifties' kopen massaal cinematickets voor 'Taylor Swift: The Eras Tour' - Actueel Cinema

   - 
Belgische 'Swifties' kopen massaal cinematickets voor 'Taylor Swift: The Eras Tour'

Sinds vorige week vrijdag 13 oktober - niet toevallig Taylors geluksgetal - kan je Taylor Swift in de cinemazalen aanschouwen. En net zoals de meeste dingen die Taylor Swift doet, is ook Taylor Swift: The Eras Tour een indrukwekkend succesverhaal.

Het succes van de Taylor Swift 'Eras Tour' gaat verder op het grote scherm. De film van haar tour is geregisseerd door Sam Wrench. Wrench werkte eerder aan concertfilms van onder meer Billie Eilish, Lizzo en BTS. De concertfilm is opgenomen tijdens Taylor Swifts eerste drie shows in het SoFi Stadium in Los Angeles.

Swift kondigde op 31 augustus aan dat haar concerttour naar het witte doek zou komen. Zo kunnen alle 'Swifties' die geen felbegeerd ticket wisten te bemachtigen voor de langverwachte de tour, toch nog genieten van het grote concert van hun idool.

Taylor Swift mag dan een getalenteerde songwriter en een ongelooflijke performer zijn, ze is ook een geniale zakenvrouw. Tijdens de SAG-AFTRA stakingen liet Swift een grote studio links liggen en besloot ze de film zelf te produceren en te distribueren via AMC Theatres. Na Taylors succes sloot Beyoncé ondertussen ook al een deal sloot met AMC voor haar concertfilm die in december uitkomt.

Concertfilms hebben een geschiedenis van goed presteren en daarom blijven muzikanten ze maken. Maar geen enkele concertfilm had ooit het succes van Taylor Swift: The Eras Tour. De concertfilm speelt op zo’n 8.500 verschillende schermen in bijna honderd landen en wereldwijd staat de teller nu op 128 miljoen dollar. 

Ook in België gaan 'Swifties' massaal naar de cinemazalen om Taylor Swift: The Eras Tour op groot scherm te kunnen kijken. Tijdens het eerste weekend trokken zo'n 6300 Belgische Taylor-fans naar de Kinepolis-cinemazalen laat De Morgen weten. “Voor een concertfilm is dat veel!"zegt woordvoerster Anneleen Van Troos. "De meesten van hen kwamen gewapend met vriendschapsbandjes, dansbenen en luide zangstemmen. “Het was een echt feestje”, besluiten de Swifties achteraf op sociale media." Zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Bioscopen gingen akkoord met de vooropgestelde prijzen die Swift hen meegaf: € 19,89 euro voor volwassenen, een verwijzing naar een van haar succesalbums 1989, en €13,13 voor kinderen.

Ontdek hier de programmatie van Taylor Swift: The Eras Tour in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Blue & Co: wat als je fantastievriendje echt was? - Actueel
Actueel

Blue & Co: wat als je fantastievriendje echt was?

Deze week gooit Ryan Reynolds het over een andere boeg en schiet onze meest intieme jeugdhelden te hulp: onze fantastievriendjes! Je weet wel, die vreemde personages uit onze verbeelding. Soms vertrouwelingen, vaak metgezellen op bijzondere avonturen, we hebben allemaal wel zo'n speciale vriend... Verder lezen...
Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin - Actueel
Actueel

Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin

Het lijkt erop dat we Ryan Gosling niet snel in duistere rollen zullen zien. Gesterkt door het succes van Barbie en de promotie van zijn nieuwe actiekomedie The Fall Guy, heeft Ryan Gosling in een nieuw interview gezegd dat hij van plan is om plezier te blijven maken en tegelijkertijd rollen die te... Verder lezen...
Taylor Swift: The Eras Tour

Taylor Swift: The Eras Tour

  Regie: Sam Wrench Met: Taylor Swift, Amanda Balen, Taylor Banks Het succes van de Taylor Swift 'Eras Tour' gaat verder op het grote scherm. De concertregistratie van haar tour is geregisseerd door Sam Wrench. Wrench werkte eerder aan concertfilms van onder meer Billie Eilish, Lizzo en BTS. De concertfilm is opgenomen tijdens Taylor Swifts eerste drie shows in... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: