Martin Scorsese: 'We moeten de cinemawereld redden! - Actueel Cinema

   - 
Martin Scorsese: 'We moeten de cinemawereld redden!

In een uitgebreid nieuw interview in GQ, praat regisseur Martin Scorsese over de cultuur van superhelden en franchises, een onderwerp dat hij in het verleden reeds uitgebreid heeft behandeld. Toen hem werd gevraagd naar deze blockbusters, zei Scorsese dat hun alomtegenwoordigheid negatief kan zijn voor kijkers die niet bekend zijn met andere soorten films.

"Het gevaar is de vraag wat het met onze cultuur doet," zei hij. "Omdat er vanaf nu generaties zullen zijn die denken dat films gewoon dat zijn - dat dit cinema is".

Toen de journalist suggereerde dat het publiek dat misschien al gelooft, was Scorsese het daarmee eens. "Ze denken dat al," zei hij. "Dat betekent dat we harder moeten terugvechten. En het moet van de basis komen. Het moet komen van de filmmakers zelf. En je krijgt, weet je, de Safdie broers, en je krijgt Chris Nolan, begrijp je wat ik bedoel? Je moet van alle kanten terugvechten. Laat maar zien wat je kunt. Ga naar buiten en doe het. Vind het opnieuw uit. Klaag er niet over. Maar het is waar, want we moeten de cinema redden".

De regisseur sprak ook over het tijdperk van streaming, in tegenstelling tot cinema zelf.

"Ik denk dat gefabriceerde content niet echt cinema is," zei hij, eraan toevoegend: "Het is bijna alsof AI een film maakt. Dat wil niet zeggen dat er geen ongelooflijke regisseurs en mensen met special effects zijn die prachtige kunstwerken maken. Maar wat betekent het? Wat gaan deze films voor jou doen? Afgezien van een soort consumptie van iets en de eliminatie ervan uit je geest, je hele lichaam, weet je? Dus wat heb je eraan?"

De volgende film van Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon, verschijnt op 18 oktober in de bioscoop.

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon

Politie, Drama  Regie: Martin Scorsese Met: Leonardo DiCaprio; Robert De Niro; Jesse Plemons; De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: