Luc Besson is terug met de buitengewone thriller 'Dogman' - Actueel Cinema

   - 
Luc Besson is terug met de buitengewone thriller 'Dogman'

Wie had gedacht dat Luc Besson een van de beste dragscènes uit de recente geschiedenis zou afleveren? Dat in diezelfde film een bende honden meesterlijke criminelen blijken te zijn? En dat de prent op het Filmfestival van Venetië in première zou gaan? Nu woensdag 4 oktober verschijnt Dogman eindelijk in de Belgische bioscoopzalen, een intrigerende niet te missen thriller! 

Dogman is het meeslepende verhaal van Douglas, een man die zwaar getekend is door het leven. Als kind door zijn vader opgesloten in een hondenkennel, ontwikelde hij een band met de dieren die moeilijk te vatten valt. In een leven dat al duizend keer gebroken is, brengt de liefde en hulp van zijn honden redding. Met hen slaagt hij erin een leven op te bouwen, hij ontdekt theater en cabaret, maar ook onrecht en ontgoocheling. Wanneer hij de confrontatie aangaat met een lokale gangster, lopen de zaken al snel uit de hand.

Het is een uppercut van een film waarin Caleb Landry Jones (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri; Twin Peaks S3) de beste prestatie uit zijn carrière neerzet, met scènes die op je netvlies gebrand blijven. Hij transformeert zichzelf volledig in het complexe hoofdpersonage dat onvoorwaardelijke liefde en medeleven vindt in wat hij Gods grootste schepping noemt: honden. 

Dogman verschijnt op 4 oktober in alle Belgische bioscoopzalen. Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...
Dogman

Dogman

Drama  Regie: Luc Besson Met: Caleb Landry Jones, Marisa Berenson,... Het meeslepende verhaal van Douglas, zwaar getekend door het leven, die zijn redding vindt dankzij de liefde van zijn honden.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: