Rupert Murdoch treedt terug als voorzitter van Fox en News Corp - Actueel Cinema

   - 
Rupert Murdoch treedt terug als voorzitter van Fox en News Corp

De 92-jarige mediamagnaat Rupert Murdoch treedt af als voorzitter van de raden van bestuur van Fox Corp. en News Corp, en wordt voorzitter-emeritus van beide bedrijven. Zijn zoon Lachlan wordt nu de enige voorzitter bij News Corp., en blijft uitvoerend voorzitter en CEO van Fox Corp. Dat meldt het bedrijf donderdag in een verklaring.

"In naam van de raden van bestuur van Fox en News Corp., de directie en alle aandeelhouders die baat gehad hebben bij zijn harde werk, feliciteer ik mijn vader voor zijn opmerkelijke, 70 jaar durende carrière", aldus zoon Lachlan in het statement.

"Mijn hele carrière was ik elke dag bezig met nieuws en ideeën, en dat zal niet veranderen", stelt Murdoch senior dan weer in een bericht aan zijn personeel. "Maar de tijd is gekomen om een andere rol op te nemen, wetende dat we beschikken over echt getalenteerde teams." In het bericht noemt hij zijn zoon Lachlan een "gepassioneerde, principiële leider".

Rupert Murdoch startte in de jaren 50 als uitgever van kranten in Australië, en werd een belangrijke speler in Hollywood toen hij Twentieth Century Fox in 1985 aankocht. Een jaar later werd hij ook actief in de tv-wereld, toen hij verschillende Amerikaanse zenders opkocht en Fox Broadcasting oprichtte. Nog eens tien jaar later richtte hij Fox News op als concurrent van nieuwszender CNN.

(Belga / BGY)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Zie ginds... de 5 beste sinterklaasfilms! - Actueel
Actueel

Zie ginds... de 5 beste sinterklaasfilms!

Zin om samen met de kinderen vol spanning af te tellen naar het moment dat ze hun schoentje mogen zetten voor de komst van Sinterklaas? Allemaal samen een leuke Sinterklaasfilm kijken is dé ideale manier. Verder lezen...
Neem de look van de The Dude over! - Actueel
Actueel

Neem de look van de The Dude over!

De bruine badjas, T-shirt en zonnebril van Jeff Bridges uit The Big Lebowski behoren tot de items die geveild worden ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de film. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: