Roter Himmel is een krachtige film die ernst en humor op meesterlijke wijze verbindt - Actueel Cinema

   - 
Roter Himmel is een krachtige film die ernst en humor op meesterlijke wijze verbindt

De Duitser Christian Petzold (Barbara, 2012; Phoenix, 2014; Transit, 2018; Undine, 2020) is al jaren een grote naam in de cinemawereld. In ‘Roter Himmel’ schetst hij een complex beeld van liefde en creativiteit, van frisse jong pragmatisme tot onhandig maar daardoor weer komisch overambitieus kunstenaarschap. ‘Roter Himmel’ is Petzolds 10e film en won de Zilveren Beer op de jongste Berlinale.

Synopsis:

Een klein vakantiehuis aan de Oostzee. De dagen zijn warm en het heeft al weken niet geregend. Vier jonge mensen komen bij elkaar, oude en nieuwe vrienden. De uitgedroogde bossen om hen heen beginnen te branden, net als hun emoties. Geluk, lust en liefde, maar ook jaloezie, wrok en spanningen. Ondertussen branden de bossen. En heel snel zijn de vlammen daar.

Het acteerwerk is uitstekend. Thomas Schubert vertolkt een jonge sterauteur op een intense manier, hij breng het egocentrisme van een gedreven kunstenaar goed over en toont zowel terughoudendheid als innerlijke conflict. En Paula Beer (je kent haar uit Frantz van Ozon en Werk ohne Autor/L’Oeuvre sans auteur) is opnieuw zeer mysterieus.

‘Roter Himmel’ begint als een gloedvolle midzomernacht droom en eindigt met een beklijvende finale. Deze tragedie is een trefzeker tijdsportret. 

‘Roter Himmel’ komt uit op 6 september. Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Roter Himmel

Roter Himmel

Drama  Regie: Christian Petzold Met: Paula Beer, Thomas Schubert, Langston Uibel Een klein vakantiehuis aan de Oostzee. De dagen zijn warm en het heeft al weken niet geregend. Vier jonge mensen komen bijeen, oude en nieuwe vrienden. De uitgedroogde bossen om hen heen beginnen te branden, net als hun emoties. Geluk, lust en liefde, maar ook jaloezie, wrok en spanningen.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: