Asteroid City: Een nieuwe Wes Anderson-film is altijd een uniek geschenk en dit keer met een sciencefiction-twist - Actueel Cinema

   - 
Asteroid City: Een nieuwe Wes Anderson-film is altijd een uniek geschenk en dit keer met een sciencefiction-twist

Wes Anderson is niet zomaar een filmmaker, hij is een kunstenaar die visueel adembenemende beelden creëert en meeslepende verhalen neerzet die je kunnen raken op een manier dat geen enkele andere artiest dat kan. 

Nu woensdag verschijnt Wes Andersons elfde langspeelfilm ‘Asteroid City’ in de Belgische bioscoopzalen, een verhaal dat hij schreef, regisseerde en co-produceerde met Roman Coppola, waar hij ook reeds mee samenwerkte voor The Darjeeling Limited (2007), Moonrise Kingdom (2012), Isle of Dogs (2018) en The French Dispatch (2021) .

De jaren 50. In een Amerikaans woestijnstadje vindt de Junior Stargazer-conventie plaats. Er komen studenten en ouders vanuit het hele land op het stadje af. Tijdens deze conventie worden ze samengebracht voor een wetenschappelijke competitie en nog veel meer.

‘Asteroid City’ werd vorige maand voor het eerst vertoond op het 76e filmfestival van Cannes. De nieuwe film van Wes Anderson wordt door The Hollywood Reporter omschreven als ‘een poëtische meditatie over de zin van het leven’.

Jason Schwartzman, Adrien Brody, Willem Dafoe, Tilda Swinton en Jeff Goldblum zullen ook in deze nieuwe Anderson-creatie te zien zijn. Maar daarnaast zullen we ook enkele nieuwe gezichten te zien krijgen zoals Margot Robbie (die ook Greta Gerwigs Barbie is), Tom Hanks, Steve Carell, Rita Wilson, Maya Hawke en ook Scarlett Johansson en Bryan Cranston die hun grote live-actiondebuut maken in deze Wes Anderson-film nadat ze allebei de stem inspraken van personages in Isle of Dogs. 

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: