Disney wil van 'The Lion King' de volgende 'Star Wars' maken - Actueel Cinema

   - 
Disney wil van 'The Lion King' de volgende 'Star Wars' maken

The Lion King zou wel eens de volgende Star Wars-achtige franchise kunnen worden, zei de president van Walt Disney Pictures. 

The Lion King verscheen in 1994 en was meteen een enorm succes. De animatiefilm werd gevolgd door de live-action remake van Jon Favreau in 2019, die een nog groter succes werd. Momenteel is er een live-action prequel genaamd Mufasa: The Lion King in de maak door Moonlight-regisseur Barry Jenkins.

Tijdens een recent interview met de The New York Times zei Sean Bailey dat The Lion King zijn eigen epische saga zou kunnen worden, net als de Star Wars-franchise:

"The Lion King could expand into a big, epic saga, like the Star Wars franchise. There's a lot of room to run if we can find the stories."

Mufasa: The Lion King, waarvan de release gepland is voor de zomer van 2024, volgt het leven van Mufasa als een jong welpje en verkent de oorsprong van zijn uiteindelijk fatale vete met zijn broer Scar.

Hoewel de films van The Lion King grote successen zijn, is het makkelijker gezegd dan gedaan om van The Lion King een culturele sensatie te maken zoals Star Wars. Want na het succes van de film uit 1994 probeerde Disney reeds een grotere franchise te lanceren, maar dat mislukte grotendeels met twee direct-to-video vervolgen - The Lion King II: Simba's Pride in 1998 en The Lion King 3 in 2004. Er waren ook twee kortstondige televisieseries, Timon en Pumbaa en The Lion Guard.

De succesvolle remake in 2019 gaf The Lion King een tweede kans om een grote franchise te worden, maar of het een epische saga wordt zoals Star Wars zal afhangen van het vinden van de juiste verhalen...

Bron: Screenrant

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: