De renovatieplannen van Cinema 'Movy Club' in Vorst zijn bekend! - Actueel Cinema

   - 
De renovatieplannen van Cinema 'Movy Club' in Vorst zijn bekend!

De renovatieplannen van 'Movy Club' in Vorst, de Brusselse bioscoop die in de jaren dertig werd gebouwd in art-decostijl en vervolgens werd gemoderniseerd in de jaren vijftig, zijn officieel bekend! 

Nadat de bioscoop in 2011 de deuren sloot, besloot het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in 2016 om het bioscoopgebouw en ook de aangrenzende percelen aan te kopen met als doel deze emblematische plek in Vorst nieuw leven inblazen.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil de bioscoop volledig en nauwgezet te restaureren. Zo vertelde Damiaan De Jonge, woordvoerder van staatssecretaris voor Erfgoed en Stedenbouw Pascal Smet (One.brussel-Vooruit) aan Bruzz het volgende: "De beschermde delen waaronder de inkomhal, de foyer, de bioscoopzaal en de projectiecabine zullen met veel respect voor het oorspronkelijke ontwerp worden gerestaureerd, zodat de ziel van het gebouw behouden blijft".

De zaal zal ook extra geïsoleerd moeten worden om te voldoen aan de huidige geluidsnormen waardoor het aantal zitplaatsen zal verminderen. Zo zal de capaciteit van de grote zaal van 220 naar 188 personen worden teruggebracht. Maar dat de capaciteit vermindert, wordt gecompenseerd met een uitbreiding door de aankoop van het gebouw ernaast, daar zal ‘de Club’ gevestigd worden. Die ruimte zal gebruikt worden voor projecten en workshops en er zijn plannen voor een samenwerking met filmarchief CINEMATEK, volgens Bruzz.

De concrete plannen voor de renovatie vind je hier terug. Het kabinet van Rudi Vervoort (PS) voorziet dat de werken begin 2024 zullen starten.

© Kabinet-Vervoort

Bron: Bruzz

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: