The Little Mermaid: een moderne Ariel met nieuwe waarden. - Actueel Cinema

   - 
The Little Mermaid: een moderne Ariel met nieuwe waarden.

Na Aladdin, The Lion King, Mulan en Peter Pan en Wendy, zet Disney zijn elan voort en bewerkt The Little Mermaid in een live action versie. De film komt uit op 24 mei.

Een verboden liefde

In de jaren 1830 ontvouwt zich op een denkbeeldig Caribisch eiland het verhaal van Ariël, de jongste dochter van koning Triton. Ariël is een mooie zeemeermin die van avontuur houdt. Ze is een natuurlijke rebel. Ondanks het feit dat zeemeerminnen de mensen niet mogen benaderen, voelt Ariel zich onweerstaanbaar aangetrokken tot de wereld boven de golven. Tijdens een reis naar de oppervlakte redt ze prins Eric van de verdrinkingsdood en wordt ze verliefd op hem. Vastbesloten om haar hart te volgen, besluit Ariel een pact te sluiten met Ursula, een angstaanjagende zeeheks, verbannen uit het zeekoninkrijk. Ursula schenkt haar de kracht om op het land te leven. Maar Ariel beseft niet dat dit pact haar leven en de kroon van haar vader in gevaar brengt. 

Een getalenteerde actrice

De Kleine Zeemeermin wordt gespeeld door Halle Bailey. Ze had een moeilijke taak voor zich om te proberen een tekenfilm te evenaren in de harten van de fans. Bovendien was Halle het doelwit van veel racistische opmerkingen. Met name de hashtag #NotMyAriel circuleerde op Twitter. Maar ze reageert op een prachtige manier op de kritiek met haar uitstekende optreden. Wat een prachtige stem, en wat een optreden! Zij, die haar carrière begon als zangeres, barst letterlijk los op het scherm. Regisseur Rob Marshall zei over Halle: "Ze was gewoon de beste voor de rol. Ze is sterk, gepassioneerd, onschuldig, maar ook wild, bovennatuurlijk, en met die ongelooflijke stem. Het was zo duidelijk. Zij is Ariel. Een kleurrijke cast dus, met Jonah Hauer-King, een ontluikende acteur, die prins Eric speelt, Ursula (gespeeld door Melissa MacCarthy (Spy)) en Javier Bardem (Skyfall) als koning Triton.

Grote waarden

Ook al heeft deze remake hetzelfde scenario als de originele film, hij draagt andere boodschappen uit. Net als de zwarte zeemeermin Halle Bailey heeft het verhaal progressieve ideeën. De film maakt mensen bewust van het milieu en de vervuiling van de zee. Ouders zullen blij zijn hun kinderen mee te nemen naar een film met actuele waarden en kinderen zullen blij zijn een live action-bewerking van het beroemde sprookje van Andersen te ontdekken.  

Vanaf 24 mei in de bioscoop. Klik hier om de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop te ontdekken.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel - Actueel
Actueel

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel

Na een aantal samenwerkingen in de Fast & Furious saga ontstond er een vete tussen de twee sterren, Dwayne Johnson en Vin Diesel. Er was sprake van rivaliteit, kritiek en spot via sociale media. Maar deze vete is nu officieel verleden tijd. Dwayne Johnson deed een officiële aankondiging op Twitter. Verder lezen...
The Little Mermaid

The Little Mermaid

Familie, Drama, Avontuur  Regie: Rob Marshall Met: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Awkwafina De zeemeermin Ariel is de jongste dochter van koning Triton die over het onderwaterrijk heerst. Gefascineerd door de mensenwereld weet Ariel op een dag een prins te redden van verdrinking. Ze wordt verliefd en is vastbesloten hem beter te leren kennen. Dit zorgt voor spanningen met haar vader. De... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: