Martin Scorsese's Killers of the Flower Moon krijgt 9 minuten staande ovatie in Cannes (video) - Actueel Cinema

   - 
Martin Scorsese's Killers of the Flower Moon krijgt 9 minuten staande ovatie in Cannes (video)

"Killer of the Flower Moon", de nieuwe film van Martin Scorsese, die Leonardo Dicaprio en Robert De Niro samenbrengt, werd zaterdagavond in Cannes unaniem toegejuicht door het publiek. Na de vertoning stond het hele Grand Théâtre des Lumières op om de film een 9 minuten durende ovatie te geven.

Martin Scorsese, die sinds 1986 niet meer op de rode loper van Cannes had gelopen, zei enkele woorden: "Een grote dank aan iedereen, dank aan de Osages, en aan iedereen die bij de film betrokken is, mijn oude vrienden Bob en Leo, Jesse en Lily, iedereen. We hebben dit twee jaar geleden opgenomen in Oklahoma. Het heeft even geduurd, maar Apple was erg behulpzaam. Ik ben een New Yorker. We leefden in deze wereld met de Osage mensen voor de duur van de opnames, we deelden hun leven, en we missen het nu. Ik dank u allen hier in deze zaal, het was een ontroerende ervaring, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.

Killers of the Flower Moon kijkt terug naar de geschiedenis van het Osage volk. Aan het begin van de 20ste eeuw bracht olie fortuin naar het Osage volk, dat van de ene op de andere dag een van de rijkste ter wereld werd. De rijkdom van deze indianen trekt onmiddellijk de begeerte aan van onfatsoenlijke witte mensen die intrigeren, afpersen en zoveel mogelijk Osage-geld stelen alvorens hun toevlucht te nemen tot moord...

Killers of the Flower Moon verschijnt op 18 oktober in België.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon

Politie, Drama  Regie: Martin Scorsese Met: Leonardo DiCaprio; Robert De Niro; Jesse Plemons; De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: