PleinOPENair terug van weggeweest! - Actueel Cinema

   - 
PleinOPENair terug van weggeweest!

Na vier jaar komt PleinOPENair (POA), het openluchtfestival van Cinema Nova, in juli 2023 terug naar Brussel. Dit gratis reizende festival maakt twee weekends lang het mooie weer in het Wielsmoeras en het Weststation, met een zomerprogramma rond stedelijke problematiek en huisvesting.

PleinOPENair feest in de stad én denkt erover na! Het festival slaat zijn tenten op in wijken die aan het veranderen zijn en op weinig bekende openbare ruimtes van Brussel. Zo ontstaat een kortstondige en ongewone ruimte, met een eclectisch programma, waar buurtbewoners en stadsliefhebbers creatief de publieke ruimte ruimte verkennen.

POA ging van start in 1996 en heeft ondertussen in de meeste van de 19 Brusselse gemeenten halt gehouden. Van een paar honderd toeschouwers in het begin is het publiek gegroeid tot 1.000 à 3.000 personen per dag (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Editie 2023 in het Wielsmoeras en het Weststation

Het eerste weekend is PleinOPENair te gast in het Wielsmoeras in Vorst, een natuurgebied in de stad dat bedreigd wordt door bouwprojecten en verdedigd wordt door verschillende buurtcomités en burgergroepen. Het volgende weekend neemt het festival het Weststation in, een spoorwegterrein van meer dan een kilometer lang. Een Richtplan van aanleg (RPA) moet van dit gebied de komende jaren een echte wijk maken op het kruispunt van Molenbeek Oost en West.

Films in openlucht, concerten, wandelingen en workshops

Deze zomer sluit Cinema Nova haar deuren voor een zomerstop, maar PleinOPENair maakt dit goed! Het programma omvat openluchtcinema, Belgische en internationale filmreleases, concerten, stadswandelingen en activiteiten. Het programma is volledig gratis toegankelijk.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: