Maldoror: Benoît Poelvoorde in de rol van Marc Dutroux? - Actueel Cinema

   - 
Maldoror: Benoît Poelvoorde in de rol van Marc Dutroux?

Na 'Inexorable' zitten de Belgische regisseur Fabrice Du Welz en acteur Benoit Poelvoorde opnieuw samen voor een nieuw project. En niet het kleinste project, want het is een film geïnspireerd op de zaak Marc Dutroux. De film zou in 2024 in de zalen verschijnen.

Het verhaal: 

Paul Chartier is een jonge rekruut in een kleine gendarmeriepost wanneer twee meisjes vermist worden. Getroffen door deze verdwijningen raakt hij betrokken bij de geheime operatie "Maldoror". Het doel is de activiteiten van een beruchte crimineel in de gaten te houden. Maar een slechte relatie tussen de verschillende politiediensten en een slechte organisatie leiden tot het mislukken van de operatie. Geconfronteerd met een mislukking begint Chartier aan een eenzame zoektocht tegen een ongrijpbaar monster, dat hem van binnenuit zal opvreten. 

Het project van zijn leven 

Deze film is een project waar Fabrice Du Welz al 15 jaar over nagedacht heeft. Hij beschouwt het als het belangrijkste project uit zijn carrière en noemt het zelfs "het project van zijn leven". Hij wil zich op een rigoureuze en methodische manier door het dossier laten inspireren, om het op een relevante manier in de film te verwerken. De regisseur zal zich enkele scriptuele vrijheden veroorloven om enigszins van de werkelijkheid af te wijken. Bovendien zal de psychopathische crimineel, gespeeld door Benoit Poelvoorde, niet op Marc Dutroux lijken en een andere naam dragen. De regisseur zou op dit idee gekomen zijn na het zien van Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood, dat ook geïnspireerd is op een nieuwsfeit. Net als de Amerikaanse regisseur wil Fabrice Du Welz de vreselijke werkelijkheid overstijgen tot een groots filmmoment. 

Een grootse cast 

Benoît Poelvoorde, Mélanie Doutey, Alba Gaia Bellugi en Jackie Berroyer staan opnieuw onder leiding van Fabrice De Welz, met wie ze samenwerkten voor "Inexorable". De cast kent elkaar al, wat een groot voordeel is. Fabrice De Welz heeft zelfs de tomeloze energie van Benoit Poelvoorde weten te temmen, wat niet iedereen lukt. De regisseur zegt dat er tussen hen een stilzwijgende overeenkomst bestaat: als hij zijn manier van zijn accepteert, zal de acteur hem alles geven. Maar ook andere acteurs, die nog nooit met de regisseur hebben gewerkt, maken hun opwachting. Anthony Bajon, die de Zilveren Beer won op de 68ste Berlinale voor zijn rol in "La Prière" van Cédric Kahn, zal Paul Chartier spelen.
De opnames zijn net begonnen in Marchienne-au-pond en worden voortgezet in Charleroi en Brussel. We kunnen alleen maar wachten op wat een uitstekende film zal worden.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: