'Star Wars' kondigt nieuwe films aan én ook de terugkeer van Daisy Ridley als Rey - Actueel Cinema

   - 

"Star Wars" is back in business! Nadat de aandacht hoofdzakelijk werd gericht op verschillende tv-series, lijkt onze favoriete franchise eindelijk drie gloednieuwe speelfilms te krijgen.

Als onderdeel van de Star Wars Celebration in Londen, kondigde Lucasfilm president Kathleen Kennedy op vrijdagochtend aan dat er drie nieuwe Star Wars-creaties in de maak zijn. Het gaat om nieuwe films van James Mangold (die onlangs met de Lucasfilm-crew werkte aan "Indiana Jones and the Dial of Destiny", die deze zomer uitkomt), "Star Wars" TV goeroe Dave Filoni, en Oscar-winnende filmmaker Sharmeen Obaid-Chinoy's eerder aangekondigde film.

Een uitbreiding van de mythologische tijdlijn

"Kennedy zei dat het bedrijf werkt aan de uitbreiding van de mythologische tijdlijn die door George Lucas is gecreëerd, door vooruit, achteruit en zijwaarts te gaan." Als zodanig zal elk van de drie nieuwe films een andere tijdlijn beslaan. "Mangolds film speelt zich af in het diepe verleden, terwijl die van Obaid-Chinoy zich 15 jaar na de gebeurtenissen van 'Rise of Skywalker' afspeelt, terwijl "Filoni's film zich in het zogenaamde 'heden' afspeelt, omdat hij als climax dient voor de huidige 'Star Wars'-series 'The Mandalorian,' 'The Book of Boba Fett,' en het aankomende 'Ahsoka.'"

Daisy Ridley keert terug als Rey

Hoewel de details over de projecten vrij gering zijn, heeft Kennedy de fans enkele belangrijke details meegedeeld, waaronder dat in de film van Obaid-Chinoy Daisy Ridley zal terugkeren als iconisch personage Rey.

Er werden nog geen officiële releasedata gecommuniceerd. Houd Cinenews in de gaten voor meer info!

bron: Indiewire

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker

Science-Fiction  Regie: J.J. Abrams Met: Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega Lucasfilm en regisseur J.J. Abrams bundelen opnieuw hun krachten en nemen je mee op een epische reis naar een galaxy far, far away met Star Wars: The Rise of Skywalker. De spannende finale van de Skywalker-saga, waarin nieuwe legends worden geboren en de eindstrijd om de vrijheid losbarst.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: