Tim Mielants regisseert nieuwe internationale film met acteur Cillian Murphy in een co - productie van Ben Affleck en Matt Damon - Actueel Cinema

   - 
Tim Mielants regisseert nieuwe internationale film met acteur Cillian Murphy in een co - productie van Ben Affleck en Matt Damon

Gisterenavond maakte deadline.com bekend dat Belgisch regisseur Tim Mielants, (De Patrick, Peaky Blinders, The Responder, Legion, Terror) in Ierland werkt aan een nieuw internationaal filmproject, SMALL THINGS LIKE THESE samen met acteur Cillian Murphy (Peaky Blinders, A Quiet Place Part II, Oppenheimer) en scenarist Enda Walsh. Ook Emily Watson en Ciarán Hinds vertolken mee de hoofrollen in dit Dickensachtige verhaal.

De film is een adaptatie van de gelijknamige novel van Claire Keegan en wordt gecofinancieerd door Artists Equity, het nieuwe productiehuis van Ben Affleck en Matt Damon. SMALL THINGS LIKE THESE speelt zich af tijdens Kerstmis 1985 wanneer een toegewijde vader (Murphy) bij het ontrafelen van de geheimen van het stadsklooster, geconfronteerd wordt met enkele schokkende waarheden over zijn eigen leven.

Mielants en Murphy hadden al lang zin om opnieuw samen te werken, na het succesvolle Peaky Blinders, dat in 2018 de BAFTA voor Beste Britse Drama won. Mielants is bovendien ook meer dan tevreden dat Matt Damon en Ben Affleck mee hun schouders hebben gezet onder dit ambitieuze project. SMALL THINGS LIKE THESE is een Ierse productie van Big Thing Films (producer Alan Moloney), in coproductie met Artists Equity en met de steun van Screen Ireland. Het boek Small Things Like these werd wereldwijd vertaald en in België uitgebracht onder de titel “Dit soort kleinigheden” bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. 
 

Internationale carrière 

Tim Mielants maakte internationaal carrière als regisseur van de televisie - reeks PEAKY BLINDERS, maar is ook erkend door zijn regiewerk bij de populaire reeksen LEGION en THE TERROR Hij was onlangs ook Leading Director bij de BBC - reeks THE RESPONDER met Martin Freeman (The Hobbit , Black Panther). The Responder kwam eerder dit jaar uit op BBC ONE en stond op #5 in The Guardian - Top 50 beste TV reeksen van 2022. In België debuteerde Mielants met DE PATRICK waar Kevin Janssens de hoofdrol in speelde. 

Belgische film WIL 

Op 27 september 2023 komt Tims tweede Belgische langspeelfilm WIL uit, naar het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers met een geweldige Vlaamse topcast, waaronder Stef Aerts, Matteo Simoni en nieuwkomer Annelore Crollet. WIL vertelt het verhaal van twee jonge hulpagenten en hun geliefde, die trachten te overleven in een bezette stad (Antwerpen, 1942). Wil is een productie van Lecter Scripted Media, Menuetto en Minds Meet en wordt in België verdeeld door Kinepolis Film Distributie.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

PleinOPENair terug van weggeweest! - Actueel
Actueel

PleinOPENair terug van weggeweest!

Na vier jaar komt PleinOPENair (POA), het openluchtfestival van Cinema Nova, in juli 2023 terug naar Brussel. Dit gratis reizende festival maakt twee weekends lang het mooie weer in het Wielsmoeras en het Weststation, met een zomerprogramma rond stedelijke problematiek en huisvesting. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: