Le bleu du caftan, een verfijnde Lubna Azabal - First rushes Cinema

   - 

Le bleu du caftan gaat over het leven van een echtpaar dat een ambachtelijke kledingwinkel van hoge kwaliteit runt en gaat veel meer over liefde dan de eerste momenten doen vermoeden. Een film die je zachtjes meesleept in een traag tempo, maar verre van eentonig is.

In Le bleu du Caftan, de tweede speelfilm van de Marokkaanse regisseur Maryam Touzani, ontdekken we de relatie tussen Halim (Saleh Bakri) en Mina (Lubna Azabal), een liefde die zich aanvankelijk opdrong en die uiteindelijk in hun dagelijks leven kroop. Tot deze wordt verstoord door de komst van een jonge leerling. Maar hoewel het een familiedrama lijkt, pleit de film in plaats daarvan voor liefde ondanks alles, voorbij taboes, clichés of zelfs ziekte.

De filmmaker brengt ons een prachtige boodschap over, terwijl hij de tijd neemt om complexe personages te creëren, weinig in aantal maar goed uitgewerkt. De sfeer van de film weerspiegelt dit, een echte intieme duik in een dagelijks leven waar welwillendheid het wint van wrok. De liefde die ontstaat tussen Ayoub en Halim is even zoet als poëtisch.

Een zachtaardig drama met een sterke liefdesboodschap.

In de bioscoop vanaf 29 maart.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: