Cocaïne Bear: wanneer een fait d'hiver een totaal onwaarschijnlijk verhaal wordt! - Actueel Cinema

   - 

Opgelet, het gaat hier om een waargebeurd verhaal! Op 11 september 1985 sprong Andrew Thornton II, een voormalig politieagent die drugsdealer werd, met ongeveer 40 kilogram cocaïne uit zijn privévliegtuig boven het Chattahoochee National Forest in het noorden van Georgia. Maar er ging iets mis: Thornton - die mogelijk zijn hoofd stootte toen hij het vliegtuig verliet - werd dood aangetroffen in een steeg in Knoxville, Tennessee, omdat zijn parachute niet op tijd openging, terwijl zijn vliegtuig ongeveer 100 mijl verderop neerstortte.

Thornton's team heeft de cocaïne nooit teruggevonden, maar twee maanden later vond een jager in het Chattahoochee bos een dode zwarte beer omringd door open verpakkingen. Zijn maag was gevuld met wit poeder. De beer had blijkbaar cocaïne ingenomen en stierf aan een overdosis.

Bijna 40 jaar later vormt dit bizarre verhaal de basis van Cocaine Bear, een nieuwe film geregisseerd door Elizabeth Banks met in de hoofdrollen Keri Russell, Alden Ehrenreich, Margo Martindale, O'Shea Jackson Jr. en wijlen Ray Liotta.

Deze mix van goofy comedy en horror stelt éen simpele vraag: wat als de beer bleef leven, coke gebruikte en ongelukkige mensen aanviel die zijn pad kruisten?

Zeker, een van de gekste en meest explosieve films van 2023! 

Cocaïne Bear verschijnt nu woensdag 22 februari in de Belgische bioscoopzalen. Klik hier om te ontdekken wanneer deze in je plaatselijke bioscoop speelt.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Cocaïne Bear

Cocaïne Bear

Thriller, Komedie  Regie: Elizabeth Banks Met: Keri Russell, Margo Martindale, Ray Liotta,... We bevinden ons in het jaar 1985. Een politieagent die bijverdient met het smokkelen van drugs dropt een tas vol cocaïne vanuit een vliegtuig in het Chattahoochee-Oconee National Forest, dat zich in het Amerikaanse Georgia bevindt. Een zwarte beer vindt vervolgens de inhoud van deze tas en besluit... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: