IJslands drama 'Godland' wint LOOK!-competitie op Filmfestival Oostende - Actueel Cinema

   - 
IJslands drama 'Godland' wint LOOK!-competitie op Filmfestival Oostende

De film 'Godland' heeft de LOOK!-competitie gewonnen op het Filmfestival Oostende. Dat heeft de organisatie donderdag gemeld. De IJslandse film werd gekozen vanwege de krachtige beelden. 

In de LOOK!-competitie gaat een internationale professionele jury op zoek naar de beste film, waarin het beeld op een opvallende of invloedrijke manier het verhaal tot een hoger niveau tilt. De jury, bestaande uit cineast Jaco Van Dormael als voorzitter, actrice en regisseur Charlotte Vandermeersch, acteur Matteo Simoni, scenarist Malin Sarah Gozin en director of photograpy Dries Delputte, was dan ook onder de indruk van de beelden in 'Godland'.  De film werpt bovendien ook nieuw licht op het koloniale verleden van het eiland. "In 'Godland' komt alles samen wat de LOOK!-competitie belichaamt. Een film waarin vakmanschap kunst wordt. Vorm en inhoud zijn een. Met zijn verbluffende weergave van de IJslandse natuur, de aangehouden spanningsboog van het verhaal, de briljante acteurs, het originele kader, shots die gedurfd zijn in duur en in vertellin. Echt een film die in de cinema gezien moet worden", klonk het bij de jury. Hoofdrolspeler Elliott Crosset Hove en distributeur van Imagine Tinne Bral mochten de prijs in ontvangst nemen.

Een speciale vermelding binnen de LOOK!-competitie was voor 'Dalva' van Emmanuelle Nicot, die samen met actrice Zelda Samson de film kwam voorstellen. Het aangrijpende drama met Caroline Guimbal als de director of photography en Catherine Cosme die het productiedesign deed kreeg een lofbetuiging van de jury. "Het is een bijzonder eerlijke, menselijke vertelling. Een intieme en meeslepende film die ondanks zijn zware thematiek helemaal niet zwaar aanvoelt." 'Godland' en 'Dalva' verschijnen op 22 maart in de zalen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Welkom op Docville 2023 ! - Actueel
Actueel

Welkom op Docville 2023 !

De 19de editie van DOCVILLE gaat vandaag van start in 30CC/Schouwburg met Iraq's Invisible Beauty van Sahim Omar Kalifa en Jurgen Buedts! Verder lezen...
Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain - Actueel
Actueel

Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain

Het gerucht gaat dat de nieuwe kortfilm van Pedro Almodovar het beroemde filmfestival van Cannes zal openen. De Spaanse regisseur is begonnen aan een queer western met Ethan Hawk en Pedro Pascal in de hoofdrollen. "Strange Way of Life", geïnspireerd op de titel van het liedje van Amalia Rodrigues,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: