"Nayola" opent op 17 februari filmfestival Anima - Actueel Cinema

   - 

Het internationaal animatiefilmfestival Anima wordt dit jaar in Brussel op 17 februari afgetrapt met "Nayola", van regisseur José Miguel Ribeiro. Uit de ruim 1.700 inzendingen voor het festival werden 182 films weerhouden: 154 kortfilms voor de kortfilmprogramma's, 22 langspeelfilms - waarvan 15 in avant-première - en 6 kortfilms in virtual reality. Dat maakte de festivalorganlsatie bekend op een persconferentie. 

De 42ste editie van het festival, dat loopt tot en met 26 februari, speelt zich naar goede gewoonte voornamelijk af in Flagey, maar ook in de Brusselse zalen Cinematek en Palace valt een en ander te beleven. Daarnaast is er opnieuw een gedecentraliseerd programma voorzien in verschillende Vlaamse en Waalse partnerzalen.  De openingsfilm, een coproductie met de Belgische studio S.O.I.L. en de eerste langspeelfilm van Ribeiro, gaat over drie generaties vrouwen die door de burgeroorlog in Angola worden getroffen. Daarnaast is het onder andere uitkijken naar "Interdit aux chiens et aux Italiens" van Alain Ughetto.  Maar het zijn bij Anima toch vooral de kortfilms waar het om draait en ook op dit vlak biedt het programma keuze genoeg. Zo zijn er de traditionale Best of Shorts en Dit is Belgisch-programma's, aangevuld met enkele speciale programma's, waaronder voor de tweede maal Queer Stories, en natuurlijk ook de welbekende animeernacht. Een speciale focus ligt er dit jaar op de Spaanse animatiefilm.

Tijdens de slotceremonie op 26 februari worden de winnaars van de verschillende competities voor nationale en internationale kort- en langspeelfilms bekendgemaakt. Meer informatie over het aanbod en de verschillende prijzen/prijsformules op https://animafestival.be/nl. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

James Gunn pakt Superman aan - Actueel
Actueel

James Gunn pakt Superman aan

Het is officieel, het hoofd van DC Comics heeft op Twiter aangekondigd dat hij het script zal schrijven en de nieuwe Superman: Legacy film zal regisseren! Verder lezen...
65: kunnen we nog dinofilms maken na Jurassic Park? - Making of
Making of

65: kunnen we nog dinofilms maken na Jurassic Park?

Door de scenaristen van A Quiet Place aan het roer te zetten van deze futuristische productie, probeert Sony zijn neus op te halen voor de wereldwijde Jurassic Park-franchise. Zal dit een kans zijn om het genre nieuw leven in te blazen? Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: