Documentaire van Sean Penn over Oekraïne in première op Berlinale - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse acteur/regisseur Sean Penn stelt volgende maand op het filmfestival van Berlijn in première zijn documentaire 'Superpower' voor, over de Russische inval in Oekraïne. Onder meer president Volodimir Zelenski doet mee aan de docu. 

De 73ste Berlinale, die loopt van 16 tot 26 februari, focust dit jaar onder meer op de oorlog in Oekraïne, waarvan de invasie door Rusland begon op 24 februari 2022. 'Superpower' van Sean Penn wordt voorgesteld als ''de kroniek van een project dat door de realiteit werd gedwongen te veranderen naar iets minder controleerbaar maar met meer betekenis." Penn was eind februari 2022 in Kiev om een documentaire te maken toen de Russische invasie begon.

De tweevoudige Oscarwinnende acteur - voor 'Milk' en 'Mystic River' - werd onder meer gefotografeerd op een persconferentie van de Oekraïense regering in Kiev en hij was te zien met president Zelenski in een video die op het Instagram-account van de Oekraïense president is geplaatst. De entourage van Zelenski had gezegd dat de Amerikaan "moed toonde die bij vele anderen ontbreekt, vooral bij westerse politici". Sean Penn maakte de documentaire voor Vice Studios met de Amerikaan Aaron Kaufman als regisseur. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: