Kate Winslet legt uit waarom ze Schotse familie energierekening hielp te betalen - Actueel Cinema

   - 

Een Schots gezin dat een waanzinnige energierekening van 17.000 pond (omgerekend 19.000 euro) stond te wachten, kreeg enkele weken terug hulp uit wel zeer onverwachte hoek. Niemand minder dan de bekende actrice Kate Winslet besloot bij het horen van het verhaal om de familie te helpen. De actrice deed nu haar verhaal in het BBC-programma Sunday with Laura Kuenssberg. 

De hele historie draait om Freya, een twaalfjarig kind dat aan een hersenverlamming leidt en chronische ademhalingsproblemen heeft. Haar mama Carolynne Hunter was door de energiecrisis de wanhoop nabij. De verscheidene machines die ze nodig heeft om haar dochter thuis te helpen, blijken serieuze energievreters te zijn. Zo vertelde ze aan de Britse media dat ze in januari door de stijging van de energieprijzen een rekening zou krijgen die 9.000 pond hoger is dan vorig jaar. Hunter slaakte een heuse noodkreet. Ze startte een crowfundingsactie op. Zonder geld vreesde ze dat haar dochter naar een zorginstelling moest gaan. 

Dat verhaal kwam dus aan de oren van Winslet, die prompt 17.000 pond doneerde aan het gezin. "Toen ik het nieuws hoorde, ben ik in tranen uitgebarsten. Ik dacht dat het niet echt kon zijn", liet Hunter weten.  Winslet heeft intussen zelf nu ook de stilte doorbroken en sprak voor het eerst over de hele situatie. "Ik dacht, op welke planeet laat iemand zoiets gebeuren? Dit is totaal verkeerd", legde de actrice uit in het BBC-programma Sunday with Laura Kuenssberg. "Ik vond het niet kunnen dat die vrouw zou lijden en dat ze als moeder gedwongen zou worden om een afgrijselijke beslissing te maken alleen maar omdat ze geen steun kreeg en haar rekeningen niet meer kon betalen." (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: