Steven Spielberg krijgt ere-Gouden Beer voor oeuvre - Actueel Cinema

   - 

Steven Spielberg ontvangt in februari tijdens de Berlinale een ere-Gouden Beer voor zijn complete oeuvre. Dat heeft de organisatie van het Berlijnse filmfestival bekendgemaakt. 

De 76-jarige Spielberg is een van de succesvolste regisseurs van de afgelopen decennia en won gedurende zijn carrière al zo'n beetje alle grote prijzen. Hij regisseerde in 63 jaar 59 films en was bij meer dan 180 films betrokken als producent. Door de jaren heen werd hij liefst 19 keer genomineerd voor een Oscar. Drie nominaties wist hij te verzilveren: in 1994 won hij er twee (beste regie en beste film) voor Schindler's List en vijf jaar later mocht hij het regiebeeldje voor Saving Private Ryan ophalen.

Op de Berlinale zullen volgend jaar bijna alle films van Spielberg te zien zijn, inclusief zijn meest recente: The Fabelmans. Die film is semi-autobiografisch en losjes gebaseerd op Spielbergs jonge jaren. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: