Dreaming Walls: Een kans om de bijzondere sfeer van het legendarische Chelsea Hotel op te snuiven - Actueel Cinema

   - 

Op 9 november verschijnt Dreaming Walls in de Belgische bioscoopzalen!

Het legendarische Chelsea Hotel, een icoon van de counterculture van de jaren 60, was jarenlang een toevluchtsoord voor artiesten als Patti Smith, Jim Morrison, Robert Mapplethorpe en de sterren uit de Factory van Andy Warhol. Het gebouw ondergaat een grondige renovatie om herboren te worden als luxehotel.

Amélie van Elmbt en Maya Duverdier, twee jonge Belgische regisseurs, slaagden om toegang te krijgen tot de wereld van de laatste restanten van de New Yorkse avant-garde. En ook regisseur Martin Scorsese schaarde zich achter de documentaire, toch wel dé referentie voor films over New York.

Ontdek waarom Chelsea Hotel al jaren een bron van inspiratie is voor schrijvers, fotografen, zangers, artiesten en natuurlijk voor filmmakers. De film zit vol uniek beeldmateriaal van lang vervlogen tijden en laat de bohemian en avant-garde cultuur zien zoals die vroeger was en zoals die nu voortleeft in de laatste bewoners.

Kortom, Dreaming Walls is een kans om de bijzondere sfeer van het legendarische Chelsea Hotel op te snuiven voor het opnieuw de deuren opent als luxehotel.


Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop!

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Dreaming Walls

Dreaming Walls

Documentaire  Regie: Amélie van Elmbt & Maya Duverdier Het legendarische Chelsea Hotel, een icoon van de counterculture van de jaren 60, was jarenlang een toevluchtsoord voor artiesten als Patti Smith, Jim Morrison, Robert Mapplethorpe en de sterren uit de Factory van Andy Warhol. Het gebouw ondergaat een grondige renovatie om herboren te worden als... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: