Fame - Bespreking Cinema

 
In de jaren tachtig groeide de New Yorkse dans- en zangschool, waarnaar de titel verwijst, uit tot een ware hype. Fame inspireerde niet alleen een langspeelfilm, maar ook een langlopende tv-serie en later zelfs een realityshow. Als je de eerste bioscoopprent opnieuw bekijkt, valt het op dat het er in die leerinstelling ongelooflijk hard aan toeging. De leerlingen vloekten non-stop, de leerkrachten manipuleerden hun studenten voortdurend en de intriges sneden dieper dan een scherp keukenmes. Van al dat donkers valt niks te merken in deze update. De jongere personages lijken weggelopen uit 'High School Musical', de oudere figuren gedragen zich als sitcomopvulsels en de enkele problemen die zich voordeden, lijken overgepend uit het geheime dagboek van een puber - een studente wil zingen in plaats van pianospelen, 'quelle misère'! Je zou kunnen opperen dat de muzikale nummertjes best OK in beeld zijn gezet, maar zelfs in die scènes krijgt de maniakale MTV-montage net iets te vaak de overhand. Kortom: een glad, commercieel product over een instelling die je net doet geloven dat je vooral jezelf moet blijven. Ironie, oh ironie!
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Baldwin drukt shock en verdriet uit - Actueel
Actueel

Baldwin drukt shock en verdriet uit

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft zijn shock en verdriet uitgesproken, na het dodelijke ongeval op de set van zijn nieuwe film. De acteur had vermoedelijk per ongeluk het dodelijke schot gelost met een vuurwapen dat voor de film werd gebruikt. Verder lezen...
Fame

Fame

Musical  Regie: Kevin Tancharoen Met: Kelsey Grammer, Megan Mullally, Thomas Dekker,... Verfilming van de beroemde Broadway-musical. We volgen de belevenissen van een diverse groep studenten aan de New York Academy of Performing Arts. Ondanks hun verschillende achtergronden en karakters hebben ze één ding gemeen: hun fanatieke drang om beroemd te worden in de muziek of dans.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: