Scenarioschrijver Nico Moolenaar ('Undercover') sluit exclusieve deal met Netflix - Actueel Cinema

   - 

De Belgisch-Nederlandse scenarioschrijver en producent Nico Moolenaar ('Undercover', 'Ferry') heeft een exclusieve deal gesloten met de streamingdienst Netflix. Dat betekent dat hij de komende jaren exclusief voor Netflix series zal produceren. Het gaat om de "eerste exclusieve samenwerking met een scenarioschrijver in de Benelux", zegt Netflix. 

Moolenaar is de showrunner (uitvoerend producent) en medebedenker van de Belgisch-Nederlandse televisiereeksen 'Undercover' en 'Ferry'. 'Undercover' vertelt het verhaal van twee undercoveragenten - de Belgische Bob Lemmens (Tom Waes) en de Nederlandse Kim de Rooij (Anna Drijver) - die infiltreren in het leven van xtc-baron Ferry Bouman (Frank Lammers). De spin-off-reeks 'Ferry' volgt op de gelijknamige spin-off-film en vertelt de beginjaren van Bouman. De opnames van de televisiereeks 'Ferry' zijn aan de gang. "Het voelt na drie seizoenen 'Undercover' en twee 'Ferry' spin-offs als de logische volgende stap in mijn carrière", zegt Moolenaar. Zijn "vaste partners in crime", de scenaristen Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, heeft hij mee aan boord getrokken. Hij kijkt ernaar uit om "nieuwe verhalen en personages te creëren die de wereld kunnen veroveren".

Netflix heeft 221 miljoen betalende leden in meer dan 190 landen. De deal past binnen de ambitie van Netflix om meer lokale content naar de Benelux te brengen. "Het eerste seizoen van 'Undercover' was bij de release op Netflix in 2019 de best bekeken productie van het jaar in Nederland en is sindsdien uitgegroeid tot een internationaal succes", klinkt het bij Netflix. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: