The Woman King: Adembenemende, geweldige cinema waarin sterke vrouwen centraal staan - Actueel Cinema

   - 

The Woman King van Gina Prince-Bythewood is zonder twijfel een van de meest langverwachte films van het jaar! 

The Woman King is geïnspireerd op de verhalen van The Agojies of beter bekend als de Amazones van Dahomey, de ware gebeurtenissen die maar weinig mensen kennen. De film is visueel ongelooflijk sterk dankzij een adembenemende set et staging doormiddel van de songs, de dansen én de kledij. 

Het koninkrijk Dahomey krijgt in de 18e en 19e eeuw veel aanzien tegenover de andere Afrikaanse staten. Nanisca leidt de vrouwelijke militaire eenheid waarvan Nawi sinds kort lid uitmaakt. De groep gaat de strijd aan met diegenen die hun volk tot slaaf hebben gemaakt en die de normen en waarden willen kapotmaken waarvoor zij staan. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

The Woman King heeft een bijna volledig vrouwelijke cast van Afrikaans/Afrikaans-Amerikaanse afkomst. Academy Award winnaar Viola Davis treedt op de voorgrond samen met een zeer getalenteerde cast, waaronder Thuso Mbedu (The Underground Railroad), Sheila Atim (Bruised) en Lashana Lynch (James Bond: No Time To Die).

The Woman King is een fantastisch voorbeeld van adembenemende, geweldige cinema waar sterke vrouwen centraal staan.

De film verschijnt op woensdag 12 oktober in de Belgische bioscoopzalen.

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop!

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
The Woman King

The Woman King

Actie, Drama, Historische film  Regie: Gina Prince-Bythewood Met: Viola Davis Thuso Mbedu Lashana Lynch Sheila Atim,... Het koninkrijk Dahomey krijgt in de 18e en 19e eeuw veel aanzien tegenover de andere Afrikaanse staten. Nanisca leidt de vrouwelijke militaire eenheid waarvan Nawi sinds kort lid uitmaakt. De groep gaat de strijd aan met diegenen die hun volk tot slaaf hebben gemaakt en die de normen en waarden... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: