40e editie van het BIFF gaat op 29 augustus van start met de film "Vesper" - Actueel Cinema

   - 
40e editie van het BIFF gaat op 29 augustus van start met de film

Het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF), dat van 29 augustus tot 10 september in Brussels Expo plaatsvindt, zal openen met de film "Vesper" van Kristina Buozyte. Het is de veertigste editie van het festival, waar een honderdtal producties, waaronder achttien in première, vertoond worden. 

Het BIFFF, dat in 2020 werd afgelast en in april 2021 online doorging, is terug met uitzonderlijk een zomereditie, die zal plaatsvinden in het Heizelpaleis in plaats van in verschillende filmzalen in het stadscentrum. Na een 'mash-up' van de muziek van de Franse filmcomponist Sylvain Morizet, volgt "Vesper", de apocalypsfilm die het festival opent. Het stuk toont een toekomst die wordt gedomineerd door de ineenstorting van het ecosysteem en economische ongelijkheid. "Een meesterwerk binnen het sciencefictiongenre", aldus de organisatie. Regisseur Kristina Buozyte won in 2013 de zevende Parallel-prijs op het BIFFF voor "Vanishing waves". Nieuw dit jaar is de Belgische focus "The Belgian Wave" met veertien zwart-geel-rode films, waaronder Karim Ouelhaj's "Megalomaniac" en Hans Herbots' "Ritual". Er zullen ook drie thematische masterclasses plaatsvinden over de verzoening van ecologische en economische eisen, heksen en moderne censuur. Twee andere classes zullen worden gegeven door de regisseurs Barry Sonnenfeld en John McTiernan, wiens films "The Addams Family" en "Predator" ook op het BIFFF te zien zullen zijn.

Op zondag 4 september, op de "familiedag", zijn er verschillende activiteiten en filmvertoningen geschikt voor kinderen. Op maandag 5 september kunnen jongeren tussen 16 en 25 jaar gratis naar het festival. Die avond vertoont BeTV exclusief de eerste twee afleveringen van "House of the Dragon", een prequel van de populaire "Games of Thrones"-reeks Na een "vampierenbal" op 9 september wordt het festival de volgende avond afgesloten met de film "Fall" van Scott Mann, waarin de duizelingwekkende beklimming van een 600 meter hoge radiotoren wordt getoond. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Danny Boyle regisseert dansadaptatie van 'The Matrix' - Actueel
Actueel

Danny Boyle regisseert dansadaptatie van 'The Matrix'

De Brit Danny Boyle, bekend als de regisseur van '127 Hours', 'Slumdog Millionaire' en '28 Days Later', gaat een dansvoorstelling regisseren van de sf-cultfilm 'The Matrix'. Dat melden de Amerikaanse entertainmentsite Variety en verschillende Britse media. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: