District 9 - Bespreking Cinema

 
Eindelijk! Hoe lang is het geleden dat je nog eens een sciencefictionfilm zag waarbij zowel brein, bloed als opschepperij te pas kwam? Debuterend filmmaker Neill Blomkamp deed de Amerikaanse boxoffice daveren met zijn relaas over een Zuid-Afrikaanse loonslaaf die een groep buitenaardse wezens moet verhuizen van een sloppenwijk naar een mysterieus kamp. En dat blijkt meer dan terecht. Voor de luttele prijs van 30 miljoen dollar maakte hij een film die er beter uitziet dan al die 200 miljoen dollar kostende cgi-prullen zoals 'Transformers: Revenge of the Fallen'. Zelden zag je zo'n geloofwaardige digitale effecten. Producent Peter 'Lord of the Rings' Jackson liet toe dat er liters bloed in het rondspatten tijdens de shoot-outs. En de verwijzingen naar het apartheidsregime en de xenofobie in het algemeen geven deze stevige dosis popcornpret een intellectueel uitdagend laagje. Het meest meeslepende element is echter de protagonist. De door nieuwkomer Sharlto Copley gespeelde Wikus van de Merwe lijkt op het eerste gezicht een enerverende sukkel, maar verandert -letterlijk en figuurlijk- gaandeweg in de coolste tragische held die je de laatste jaren in de bioscoop tegenkwam. Kortom: 'District 9' past zonder twijfel in het rijtje geweldige scifiprenten zoals 'Aliens', 'Blade Runner' en 'Robocop'.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
District 9

District 9

Science-Fiction  Regie: Neill Blomkamp Met: Sharlto Copley, Kenneth Nkosi, David James (II),... Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze Aarde door buitenaardsen is gevonden. Echter de mensheid heeft dit buitenaardse ras als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: