Britse acteur Bernard Cribbins op 93-jarige leeftijd overleden - Actueel Cinema

   - 

De Britse acteur Bernard Cribbins is overleden op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bevestigd, meldt de Britse openbare omroep BBC. De acteur was onder meer bekend van zijn rollen in 'Doctor Who' en 'Wombles'. 

Cribbins zag het levenslicht op 29 december 1928. Hij was zeventig jaar actief als acteur, zanger en komiek. Hij leende zijn stem aan de kinderanimatiereeks 'Wombles'. Daarnaast vertolkte hij onder meer de rol van de metgezel van Dr. Who, Tom Campbell, in de scifi-film 'Daleks' Invasion Earth 2150' in 1966. Die film was gebaseerd op de reeks 'Doctor Who'. Meer dan 40 jaar later keerde hij terug naar dat universum in de opnieuw tot leven gebrachte tv-reeks, als Wilfred Mott, grootvader van het personage Donna, een van de metgezellen van Dr. Who. De acteur speelde een van de hoofdrollen in de familiedrama 'The Railway Children' in 1970. Ook was hij te zien in een aflevering van de reeks 'Fawlty Towers'. Als zanger is hij bekend van het liedje 'Right Said Fred'. (Belga / Belga)

© Wirestock Creators / Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: