'Les Passagers de la Nuit', een gevoelige en ontroerende duik in het Parijs van de jaren tachtig - Actueel Cinema

   - 

De Franse regisseur Mikhaël Hers, die het zeer aangrijpende "Amanda" maakte, keert terug met "Les Passagers de la Nuit". Een familiekroniek vol tederheid met Charlotte Gainsbourg in een van haar mooiste rollen.  

Het verhaal:  

Parijs, jaren 80. Nadat Elisabeth in de steek gelaten is door haar man, blijft ze alleen achter met haar twee tieners, Matthias en Judith. Ze vindt werk bij een nachtelijke radioshow, waar ze Talulah ontmoet. Al snel neemt ze de jonge werkloze vrouw onder haar vleugels. Talulah ontdekt de warmte van een thuis, Matthias voelt hoe het is om voor het eerst verliefd te zijn, terwijl Elisabeth haar eigen weg moet uitstippellen, misschien wel voor de eerste keer. Allen houden ze van elkaar maar ze worstelen met de situatie... Is dit de start van hun nieuwe leven?

Met bescheidenheid en finesse neemt Mikhaël Hers ons mee naar het hart van Parijs in de jaren tachtig en schetst hij een beeld van deze periode van hoop en vernieuwing. Door de vroege uurtjes en de nacht vast te leggen, beeldt hij het leven van dit gezin uit. De gevoelige Elisabeth leert zichzelf opnieuw uit te vinden na het mislukken van haar huwelijk, terwijl haar kinderen hun weg naar volwassenheid vinden en de liefde ontdekken. 

De schoonheid van deze film ligt in de genuanceerde en humane manier waarop het gewone op een mooie manier in beeld gebracht wordt. De personages worden zeer sterk neergezet. Charlotte Gainsbourg, wier fluisterende stem het personage van Elisabeth gratie en zachtheid verleent, zet een pure en authentieke acteerprestatie neer. Vergezeld van een heerlijk betoverende en nostalgische soundtrack, is dit een verhaal van eerherstel en bijgevolg een geweldige film.

De kostuums, de decors, de muziek, de archiefbeelden, de grove korrel die VHS-tapes in herinnering brengt: alles zit goed.

- De Morgen (***)

Mooi, empathisch portret van een vrouw op zoek naar een nieuw begin.

- Knack Focus

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...
Les Passagers de la Nuit

Les Passagers de la Nuit

Drama  Regie: Mikhaël Hers Met: Charlotte Gainsbourg, Emmanuelle Béart,... Parijs, jaren 80. Nadat Elisabeth in de steek gelaten is door haar man, blijft ze alleen achter met haar twee tieners, Matthias en Judith. Ze vindt werk bij een nachtelijke radioshow, waar ze Talulah ontmoet. Al snel neemt ze de jonge werkloze vrouw onder haar vleugels. Talulah ontdekt de warmte... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: