Peter Von Kant: een eigenzinnig hommage aan Fassbinder, al draait Ozon de rollen om - Actueel Cinema

   - 
Peter Von Kant: een eigenzinnig hommage aan Fassbinder, al draait Ozon de rollen om

Op woensdag 6 juli verschijnt Peter Von Kant in de Belgische cinemazalen, een nieuwe creatie van François Ozon die je niet mag missen. En ook Isabella Adjani’s over the top vertolking van een acteerdiva moet je op het grote scherm gezien hebben.

Peter Von Kant, een succesvolle, beroemde regisseur, woont samen met zijn assistent Karl, die hij graag mishandelt en vernedert. Via de grote actrice Sidonie ontmoet hij en wordt hij verliefd op Amir, een knappe jongeman van bescheiden komaf. Hij biedt hem aan zijn appartement te delen en Amir te helpen door te breken in de filmwereld. Enkele maanden later wordt Amir een ster. Maar zodra hij beroemd is, maakt hij het uit. Peter blijft alleen achter en moet zichzelf onder ogen zien.

Peter Von Kant is een cynisch verhaal dat met veel vaart verteld wordt. En de slotscène waarin Denis Ménochet een home-movie bekijkt van zijn geliefde behoort tot de mooiste en ontroerendste beelden die je dit jaar in de cinema mag zien.

Kortom, mis deze nieuwste film van François Ozon zeker en vast niet!

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Peter Von Kant

Peter Von Kant

Drama  Regie: François Ozon Met: Denis Ménochet & Isabelle Adjani et Hanna Schygulla Peter Von Kant, een succesvolle, beroemde regisseur, woont samen met zijn assistent Karl, die hij graag mishandelt en vernedert. Via de grote actrice Sidonie ontmoet hij en wordt hij verliefd op Amir, een knappe jongeman van bescheiden komaf. Hij biedt hem aan zijn appartement te delen en Amir te... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: