Veiling Marilyn Monroe-portret van Warhol moet recordopbrengst opleveren - Actueel Cinema

   - 

Veilinghuis Christie's veilt een portret van Marilyn Monroe, gemaakt door Andy Warhol. Het is een van de bekendste werken van Warhol (1928-1987). De waarde wordt geschat op 200 miljoen dollar (bijna 190 miljoen euro). 

De veilingopbrengst van de zeefdruk getiteld "Shot Sage Blue Marilyn" zou de hoogste ooit kunnen worden voor een twintigste-eeuws kunstwerk. Salvator Mundi van Leonardo da Vinci, dat rond 1500 werd geschilderd, werd geveild voor 450,3 miljoen dollar. Vooraf werd geschat dat het 100 miljoen dollar zou opbrengen. Warhol maakte in 1964 meerdere zeefdrukken van Marilyn Monroe, twee jaar na de dood van de filmster. "Shot Sage Blue Marilyn" maakt deel uit van een serie van vijf identieke portretten, maar dan in verschillende kleuren. Christie's noemt het werk een van de belangrijkste kunstwerken aller tijden. Het schilderij is nu in bezit van een Zwitserse stichting, die met de opbrengst de levens van kinderen wereldwijd wil verbeteren via gezondheids- en onderwijsprogramma's. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: