Antichrist - Bespreking Cinema

 
Zoals altijd nam Deens filmmaker Lars Von Trier een loopje met zijn publiek toen hij aankondigde dat zijn volgende film een regelrechte horrorprent zou zijn. Griezelfreaks zullen bezwaarlijk genieten van dit relaas over een koppel dat hun pasgeboren kind verliest en zich terugtrekt in een afgelegen boshut om tot rust te komen. Dat neemt echter niet weg dat de intellectuele harlekijn geen angstaanjagende beelden op het witte doek tovert. Enkele in 'high definition' geschoten passages lijken rechtstreeks uit je ergste nachtmerries overgeheveld en een paar brutale sequenties doen 'torture porn'-titels als 'Hostel' en 'Saw' op vrolijke natuurdocumentaires lijken. Von Triers sardonische filmtrucs leiden ditmaal echter niet tot een bevredigend resultaat. Daar waar 'Dancer in the Dark' ook werkte als musical, 'Breaking the Waves' een dijk van een tearjearker was en 'The Boss of It All' iedereen aan het lachen bracht, blijf je hier op je honger zitten. Zelfs 'die hard' Von Trier-fans zullen het potsierlijke spel van Willem Dafoe en het bij momenten te opdringerige camerawerk niet kunnen negeren. Dat Charlotte Gainsbourg in de prijzen viel voor haar verscheurende vertolking op het jongste Filmfestival van Cannes, blijkt daarentegen meer dan terecht. Een prent die niettemin niet onbesproken zal blijven.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Antichrist

Antichrist

Horror, Drama  Regie: Lars von Trier Met: Willem Dafoe & Charlotte Gainsbourg Een getrouwd stel die hun kind hebben verloren besluiten zich terug te trekken naar een hutje in het bos om hun verdriet te verwerken. Al snel worden ze geconfronteerd met mysterieuze, angstaanjagende gebeurtenissen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: