The Velvet Queen: Visueel overdonderende cinema die je meeneemt naar een andere wereld, waarin de natuur de overhand neemt op de mens - Actueel Cinema

   - 

Binnenkort verschijnt de verfilming van de bestseller De Sneeuwpanter in de zalen. Daarin neemt wildlifefotograaf Vincent Munier de avonturier en romanschrijver Sylvain Tesson mee naar de Tibetaanse hoogvlakte, op zoek naar de heilige graal van de wilde katten: de sneeuwpanter.

Maak kennis met zeldzame dieren zoals de manoel, de Tibetaanse wolf en het blauwschaap. Laat je meeslepen in de zoektocht naar een uitzonderlijk en fascinerend wezen, dat zo zeldzaam is, dat het ook wel het fantoom van de bergen wordt genoemd.

The Velvet Queen overstijgt de natuurfilm door de poëtische mijmeringen over de relatie tussen mens en natuur in deze hedendaagse maatschappij.

Ook de kunst van het wachten, geduld uitoefenen en het belang van onthaasting staan centraal. En tot slot maakt de prachtige score van Warren Ellis en Nick Cave van de film een hypnotische kijkervaring.

Bekijk hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Welkom op Docville 2023 ! - Actueel
Actueel

Welkom op Docville 2023 !

De 19de editie van DOCVILLE gaat vandaag van start in 30CC/Schouwburg met Iraq's Invisible Beauty van Sahim Omar Kalifa en Jurgen Buedts! Verder lezen...
Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain - Actueel
Actueel

Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain

Het gerucht gaat dat de nieuwe kortfilm van Pedro Almodovar het beroemde filmfestival van Cannes zal openen. De Spaanse regisseur is begonnen aan een queer western met Ethan Hawk en Pedro Pascal in de hoofdrollen. "Strange Way of Life", geïnspireerd op de titel van het liedje van Amalia Rodrigues,... Verder lezen...
The Velvet Queen

The Velvet Queen

Documentaire  Regie: Marie Amiguet & Vincent Munier De verfilming van de bestseller De Sneeuwpanter waarin wildlife fotograaf Vincent Munier de avonturier en romanschrijver Sylvain Tesson meeneemt naar de Tibetaanse hoogvlakte, op zoek naar de heilige graal van de wilde katten: de sneeuwpanter.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: