La Mif: Loop mee in de uitdagende wereld van de jeugdzorg via deze integere en authentieke film - Actueel Cinema

   - 

La Mif vertelt het verhaal van zeven jonge vrouwen die samenwonen onder hetzelfde dak, als een familie, zonder dat ze daar zelf voor kozen. Met ieder hun eigen achtergrond en levensverhaal vinden ze in deze opvang iets wat lijkt op een thuis. Ze delen vreugde en verdriet en rebelleren hartstochtelijk tegen de tekortkomingen in hun leven.

Bevlogen directeur Lora doet er alles aan om de groep zo goed mogelijk te ondersteunen, maar haar emotionele inzet is eindig en conflicten zijn onvermijdelijk in deze diverse surrogaatfamilie.

Voor dit authentieke en sociale drama werkte regisseur Fred Baillif samen met bewoners en verantwoordelijken van een echt tehuis. Het verhaal neemt je mee op een emotionele rit, waarin de pijnpunten van de jeugdzorg worden blootgelegd.

Le Mif heeft ook de volgende twee titels op het palmares staan: de Best Feature Film Generation op het Filmfestival van Berlijn 2021 en Bayard d'Or du Meilleur Film op het Filmfestival van Namen FIFF 2021.

Een eerlijk en openhartig portret van jonge vrouwen die, ondanks hun onzekere situatie, bruisen van levenslust.

Bekijk hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
La Mif

La Mif

Drama  Regie: Fred Baillif La Mif vertelt het verhaal van zeven jonge vrouwen die samenwonen onder hetzelfde dak, als een familie, zonder dat ze daar zelf voor kozen. Met ieder hun eigen achtergrond en levensverhaal vinden ze in deze opvang iets wat lijkt op een thuis. Ze delen vreugde en verdriet en rebelleren... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: