Great Freedom, een meesterlijk geregisseerd en adembenemend drama. - Actueel Cinema

   - 

Great Freedom, dat op de Oscars in de categorie 'Beste Internationale Film' werd opgenomen, treft de kijker met de ongelooflijke trefzekerheid van de vertolkingen van acteurs Franz Rogowski en Georg Friedrich. De film, die al werd opgemerkt in Cannes, waar hij de juryprijs 'Un Certain Regard' won, is een echte openbaring. Sebastian Meise, een regisseur die tot nu nog niet zo bekend was, wint prijzen op festivals over de hele wereld. Het uitdagende en complexe onderwerp wordt briljant behandeld. Het is een waar eerbetoon aan de onmogelijke liefde die zich bevrijdt van alle beperkingen. Vanaf 16 februari kan je Great Freedom in de Belgische bioscopen gaan kijken.

Het verhaal

GREAT FREEDOM vertelt het verhaal van Hans, die wordt gearresteerd wegens homoseksuele relaties in het naoorlogse Duitsland, waar de staat nog lang niet geneigd was homoseksualiteit te legaliseren. Ondanks zijn opsluiting beleeft Hans zijn seksualiteit zoals hij wil en laat hij zich leiden door de liefde. Verrassend genoeg slaagt hij daar soms in en wordt de gevangenis, met zijn beperkingen, restricties en gewelddadige interacties, de plaats van zijn vrijheid, waar hij zich kan uiten en zichzelf kan zijn.

Meise weet ook een lichtheid, tederheid en humor in de film in te brengen. Seksualiteit speelt er ook een grote rol, maar niet op een brutale en gewelddadige manier zoals in sommige andere gevangenisfilms, maar eerder in een tedere en liefdevolle zin. Het is de liefde die primeert!

De film is gewoonweg subliem, mede dankzij hoofdrolspeler Franz Rogowski. Deze laatste, onder meer gekend van VICTORIA, en ook te zien in A HIDDEN LIFE, ONDINE en binnenkort ook in FREAKS OUT, overstijgt de film door zichzelf een rol aan te meten die zijn carrière naar de top stuwt. Samen met zijn partners Georg Friedrich en Anton von Lucke, is Rogowski briljant en raakt hij iedere kijker.

Kortom, dit is een must-see film die op 16 februari in de bioscopen verschijnt.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Great Freedom

Great Freedom

Drama  Regie: Sebastian Meise Met: Franz Rogowski, Georg Friedrich, Anton von Lucke,... In het naoorlogse Duitsland wordt Hans opnieuw gevangen gezet en opnieuw omdat hij homosexueel is. Paragraaf 175 van de strafwet verwoest zijn vrijheid. De enige 'vaste' relatie is zijn celgenoot, Viktor, een veroordeelde moordenaar. Hans blijft zoeken naar liefde en vrijheid, zelfs in de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: