Op 2 februari is het Groundhog Day! Wij geven je graag enkele weetjes mee over de film - Actueel Cinema

   - 

Ja hoor, we kennen het verhaal allemaal maar al te goed (want ja, we hebben het sowieso méérmaals op het scherm zien passeren, haha!). Een verbitterde tv-weerman, vertolkt door Bill Murray, wordt steeds wakker wordt op dezelfde koude februarimorgen, in hetzelfde kleine stadje Punxsutawney en hij hoort telkens hetzelfde Sonny & Cher liedje...

Vandaag op 2 februari, op Groundhog Day, geven we je graag enkele weetjes die je misschien nog niet wist over Harold Ramis's komische klassieker die zowel grappig, romantisch als diepzinnig is.

1 Zowel Tom Hanks als Michael Keaton wijgerden de rol van Phil Connors

Tom Hanks had het al te druk toen hij het aanbod kreeg om de rol van Phil Connors te vertolken in Groundhog Day. En Michael Keaton? Die zou blijkbaar het script gewoonweg niet begrepen hebben... En zo kwam de rol van Phil Connors bij Bill Murray terecht!

2 De film werd opgenomen in Woodstock in Illinois

Punxsutawney in Pennsylvania had simpelweg geen mooi stadscentrum volgens Harold Ramis... Daarom besliste hij om het verhaal te verfilmen in Woodstock in Illinois.

3 Murray kocht tijdens de opnamen koffiekoeken in een bakkerij vlakbij en gaf deze aan omstaanders

Nadat Stephen Tobolowsky (Ned Ryerson) Bill Murray ontmoette, wees hij Murray erop dat de inwoners van Woodstock die het hele gebeuren probeerden te volgen er hongerig uitzagen. Murray liep daarop een bakkerij binnen, kocht de hele voorraad koffiekoeken op en deelde deze uti aan de groep mensen.

4 Murray en Ramis waren het vaak oneens

Bill Murray zich herinnert dat hij vooral wou dat de film op basis van het komisch karakter promoot zou worden en dat terwijl Ramis erop stond meer aandacht te besteden aan het romantisch karakter.

In 2004 herinnerde Rubin zich dan weer het omgekeerde: Volgens hem wou Murray dat Groundhog Day meer filosofisch zou zijn dan het was, terwijl Ramis probeerde het komisch te houden. Best wel wat discussies dus...! 

5 Murray en Ramis vriendschap kwam tot een einde na de film

Murray sprak 20 jaar lang niet meer met Ramis, om uiteindelijk de strijdbijl te begraven op Ramis' sterfbed.

En? Kende jij deze 5 weetjes al?

Ben jij ook zo'n grote fan van de film? Laat het ons weten in de comment section!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Groundhog Day

Groundhog Day

Komedie  Regie: Harold Ramis Met: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott Phil Connors is een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse 'Groundhog Day' te verslaan. Hij raakt daar ingesneeuwd en tot zijn grote verrassing wordt hij de volgende dag wakker en is het weer dezelfde dag. Hij begint hier eerst flink misbruik van te maken,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: