Ontdek de intense trailer van "L'ENNEMI", de nieuwste film van Stephan Streker - Actueel Cinema

   - 

L’ENNEMI, de nieuwe film van Stephan Streker met Jérémie Renier in de hoofdrol, komt in België uit op 26 januari 2022. De film werd grotendeels in Oostende gedraaid waar Jérémie Renier gezelschap kreeg van enkele Vlaamse acteurs.

Synopsis :
Een beroemde politicus (Jérémie Renier) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw (Alma Jodorowsky), die op een nacht dood werd aangetroffen in hun hotelkamer aan de Noordzee. Is hij schuldig of onschuldig? Niemand weet het. En hijzelf misschien ook niet.  

Stephan Streker koos ervoor om net als Noces een verhaal te vertellen dat los geïnspireerd is op een waargebeurd verhaal.

Streker Stephan: "Ik heb de indruk dat je je onderwerp zelf niet kiest. Het is eerder het onderwerp dat jou kiest en zich opdringt. L’ennemi vertelt het verhaal van een politicus die ervan beschuldigd wordt zijn vrouw te hebben vermoord. Niemand weet of hij schuldig of onschuldig is en toch heeft bijna iedereen een standpunt... Daar ben ik vanuit gegaan. Wat mij vanaf het begin opviel in de zaak, was dat iedereen een, vaak zeer uitgesproken, mening had over de schuld of onschuld van de hoofdpersoon in dit verhaal (het was 50/50), terwijl per definitie niemand getuige was van wat er werkelijk was gebeurd."

De film is geschreven en geregisseerd door Stephan Streker en geproduceerd door Michaël Goldberg en Boris Van Gils. Stephan Streker is met L’ENNEMI aan zijn vierde film toe en maakte in 2016 een verpletterende indruk met zijn diepmenselijk familiedrama NOCES die genomineerd werd voor de César van beste buitenlandse film en de Ensor won voor beste Franstalige film. De film werd meermaals bekroond tijdens een prachtige reis doorheen internationale festivals.
L’ENNEMI opende vorig jaar de Officiële Competitie van Film Fest Gent. 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: