Scarlett Johansson ontvangt American Cinamatheque Award - Actueel Cinema

   - 
Scarlett Johansson ontvangt American Cinamatheque Award

De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson ontving gisteren de 'American Cinematheque Award'. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een artiest die een onderscheidende rol speelde in de kunst van het bewegend beeld. Johansson wordt bekroond voor haar talent en visie als een actrice én als producer.

 In de erelijst van de prijs prijken ook heel wat andere grote namen van acteurs en actrices. Zo werd de prijs vorig jaar gewonnen door Spike Lee, maar gingen eerder ook al Bruce Willis, Matt Damon, Tom Cruise en Arnold Schwarzenegger met de prijs naar huis. De eerste prijs werd 35 jaar geleden uitgereikt aan niemand minder dan Eddie Murphy.

Johansson was recent te zien in de laatste film van Marvel Studios, 'Avengers: Endgame'. De baas van Marvel Studios, Kevin Feige, prees de actrice voor haar werk en loste bovendien dat het bedrijf aan een "geheim project" werkt. Ook daarbij zal Johansson betrokken zijn, zowel in de rol van actrice als in de rol van producer. Daarmee wordt ze de eerste actrice van Marvel die ook als producer optreedt. "Scarlet heeft al een decennium haar talent voor Marvel Cinematic Universe ontplooid. Ik dank haar voor de grote rol die ze de voorbije jaren voor ons speelde. Met haar samenwerken is oprecht een van de mooiste en vruchtbare samenwerkingen uit mijn carrière", vertelde Feige. (Belga / Belga)

© Cubankite / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan - Actueel
Actueel

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan

De film 'Bovary' van Jaco Van Dormael is vijf keer genomineerd voor het filmfestival van Milaan. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige theaterstuk van Michaël De Cock dat nog steeds door ons land tourt. Maaike Neuville en Koen De Sutter nemen zowel in de film als in de theaterversie de... Verder lezen...
J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten - Actueel
Actueel

J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten

Nadat transactivisten vrijdag het thuisadres van J. K. Rowling hadden gedeeld op Twitter, heeft de Britse auteur gisteren gezegd dat ze zich niet de mond laat snoeren. "Ik heb nu zoveel doodsbedreigingen gekregen dat ik het huis kan behangen, en ik ben niet gestopt met me uit te spreken", schrijft... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: