Baldwin aangeklaagd voor "roekeloos" gedrag op filmset - Actueel Cinema

   - 
Baldwin aangeklaagd voor

Voor de tweede keer in een week tijd is acteur Alec Baldwin aangeklaagd vanwege het fatale schietincident op de filmset van 'Rust' dat cameravrouw Halyna Hutchins het leven kostte. Scriptbegeleider Mamie Mitchell, die na het ongeluk geëmotioneerd het alarmnummer belde, noemt het gedrag van Baldwin "roekeloos" en zegt getraumatiseerd te zijn. 

Mitchell stelt dat Baldwin de revolver volgens het script nooit af had moeten laten vuren. "Alec Baldwin heeft opzettelijk, zonder geldige reden of excuus, het geladen pistool afgevuurd, ook al vroeg de aanstaande scène daar niet om", schrijft de scriptbegeleider in haar aanklacht. De oorzaak van het schietincident is haar inziens "geen eenvoudige nalatigheid", maar Baldwin zou volgens Mitchell "Russische roulette" hebben gespeeld. De scriptbegeleider, die voor continuïteit op de filmset moet zorgen en als rechterhand van de regisseur fungeert, stond volgens de aanklacht op ruim één meter van Baldwin toen hij het pistool afvuurde. Ze zegt daardoor "ernstige trauma's en extreme mentale en fysieke pijnen" te hebben opgelopen.

Een week geleden werd Baldwin ook al aangeklaagd door een andere medewerker van de film, Serge Svetnoy. Hij was als technicus verantwoordelijk voor de belichting en stelde in zijn aanklacht dat Baldwin "nalatig was geweest". De autoriteiten van Santa Fe, waar het ongeluk plaatsvond, doen nog onderzoek naar het incident. Er is nog niemand strafrechtelijk aangeklaagd. Wel hebben de autoriteiten aangegeven dat er meerdere kogels op de filmset zijn gevonden. (Belga / Belga)

© PAN Photo Agency / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan - Actueel
Actueel

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan

De film 'Bovary' van Jaco Van Dormael is vijf keer genomineerd voor het filmfestival van Milaan. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige theaterstuk van Michaël De Cock dat nog steeds door ons land tourt. Maaike Neuville en Koen De Sutter nemen zowel in de film als in de theaterversie de... Verder lezen...
J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten - Actueel
Actueel

J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten

Nadat transactivisten vrijdag het thuisadres van J. K. Rowling hadden gedeeld op Twitter, heeft de Britse auteur gisteren gezegd dat ze zich niet de mond laat snoeren. "Ik heb nu zoveel doodsbedreigingen gekregen dat ik het huis kan behangen, en ik ben niet gestopt met me uit te spreken", schrijft... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: