"L'ennemi" van Stephan Streker opent Belgische sessie van filmfestival van Tunis - Actueel Cinema

   - 

De film "L'ennemi" van de Brusselse regisseur Stephan Streker, heeft zondag de Belgische sessie geopend op de Journées cinématographiques de Carthage (JCC) in de Tunesische hoofdstad Tunis. Het is de eerste keer dat het filmfestival "Visions belges" presenteert. 

"L'ennemi" vertelt het verhaal van een politicus die ervan beschuldigd wordt zijn vrouw te hebben vermoord in een hotelkamer aan de Belgische kust - een plot dat ongetwijfeld herinnert aan de zaak-Wesphael. Bij ons wordt de film in januari 2022 in de bioscoop verwacht.

Zeven Belgische films worden getoond binnen de "Visions belges", waaronder ook "Les Intranquilles" van Joachim Lafosse, die dit jaar kans maakte op een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, en "Ghost Tropic" van de Vlaming Bas Devos. Het festival loopt nog tot zaterdagavond. Het filmfestival focust elk jaar op andere culturen in zijn parallelle programmatie. "De keuze voor België heeft minstens twee redenen", legt het filmfestival uit. "Enerzijds onderscheidt de Belgische film zich door zijn diversiteit en vitaliteit, zoals je kunt zien in de films van de nieuwe generatie. Anderzijds blijft de Belgische film relevante problematieken exploreren, die ons uitdagen vanwege hun universaliteit, zoals de kwestie van afstamming, problemen binnen koppels of de veranderingen binnen de individuele identiteit." (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: