"L'ennemi" van Stephan Streker opent Belgische sessie van filmfestival van Tunis - Actueel Cinema

   - 

De film "L'ennemi" van de Brusselse regisseur Stephan Streker, heeft zondag de Belgische sessie geopend op de Journées cinématographiques de Carthage (JCC) in de Tunesische hoofdstad Tunis. Het is de eerste keer dat het filmfestival "Visions belges" presenteert. 

"L'ennemi" vertelt het verhaal van een politicus die ervan beschuldigd wordt zijn vrouw te hebben vermoord in een hotelkamer aan de Belgische kust - een plot dat ongetwijfeld herinnert aan de zaak-Wesphael. Bij ons wordt de film in januari 2022 in de bioscoop verwacht.

Zeven Belgische films worden getoond binnen de "Visions belges", waaronder ook "Les Intranquilles" van Joachim Lafosse, die dit jaar kans maakte op een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, en "Ghost Tropic" van de Vlaming Bas Devos. Het festival loopt nog tot zaterdagavond. Het filmfestival focust elk jaar op andere culturen in zijn parallelle programmatie. "De keuze voor België heeft minstens twee redenen", legt het filmfestival uit. "Enerzijds onderscheidt de Belgische film zich door zijn diversiteit en vitaliteit, zoals je kunt zien in de films van de nieuwe generatie. Anderzijds blijft de Belgische film relevante problematieken exploreren, die ons uitdagen vanwege hun universaliteit, zoals de kwestie van afstamming, problemen binnen koppels of de veranderingen binnen de individuele identiteit." (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: